Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Συνεχής επιδίωξη ακαδημαικής αριστείας και παροχή εφαρμοσμένης γνώσης αιχμής
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
πανεπιστήμιο-νεάπολις-πάφος-συνεχής-563137663

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Συνεχής επιδίωξη ακαδημαικής αριστείας και παροχή εφαρμοσμένης γνώσης αιχμής

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ιδρύθηκε το 2010 από τον αείμνηστο Μιχαλάκη Λεπτό, ο οποίος υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης και Πρόεδρος του Ομίλου Leptos, του κορυφαίου Ομίλου στην ανάπτυξη γης στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σήμερα, το πανεπιστήμιο διανύει το 14ο έτος λειτουργίας του και αποτελεί το πρώτο πανεπιστήμιο στην αναπτυσσόμενη πόλη της Πάφου. Λειτουργεί σε ένα δυναμικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, προσφέροντας υψηλής ποιότητας ανώτατη εκπαίδευση τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος προσφέρει μια ευρεία γκάμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων, συμπεριλαμβανομένων 10 προπτυχιακών, 22 μεταπτυχιακών και 5 διδακτορικών σπουδών. Αυτά τα προγράμματα συνεχώς επεκτείνονται, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανάγκες του 21ου αιώνα. Το πανεπιστήμιο είναι διαρθρωμένο σε 5 Σχολές και 9 Τμήματα, δεσμευόμενο να παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση μέσω της καινοτόμου πρωτογενούς έρευνας του ακαδημαϊκού του προσωπικού. Παράλληλα, συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική και οικονομική συνοχή και ανάπτυξη τόσο της ευρύτερης περιοχής όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Συνεχής επιδίωξη ακαδημαικής αριστείας και  παροχή εφαρμοσμένης γνώσης αιχμής-1

Το διεθνές αποτύπωμα του Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος ενισχύεται συνεχώς μέσω της ενεργής συμμετοχής του σε πολλά διεθνή και ευρωπαϊκά δίκτυα ανώτατης εκπαίδευσης, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (EURASHE), η Ένωση Μεσογειακών Πανεπιστημίων (UNIMED) και η Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων (EUA).

Το πανεπιστήμιο έχει αναπτύξει ένα ευρύ φάσμα διεθνών συνεργασιών, συμπεριλαμβανομένων συνεργασιών με πάνω από 80 πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσω του προγράμματος ERASMUS+. Επιπλέον, δραστηριοποιείται σε εθνικά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής
Ένωσης, προσφέροντας κοινά πτυχία σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο σε συνεργασία με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Συνεχής επιδίωξη ακαδημαικής αριστείας και  παροχή εφαρμοσμένης γνώσης αιχμής-2

Το NUP συμμετέχει επίσης ενεργά στη Συμμαχία «Emerge» της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, μαζί με 8 επιφανή ευρωπαϊκά πανεπιστήμια. Αυτή η συμμαχία δημιουργεί μια ακαδημαϊκή κοινότητα 125.000 φοιτητών & 11.500 ακαδημαϊκών δασκάλων, αναπτύσσοντας κοινές διαδικασίες, ανταλλαγές και προγράμματα σπουδών με στόχο τη δημιουργία ενός συμπεριληπτικού, ανθεκτικού και αειφόρου πανεπιστημιακού περιβάλλοντος.

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος: Συνεχής επιδίωξη ακαδημαικής αριστείας και  παροχή εφαρμοσμένης γνώσης αιχμής-3

Σήμερα, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος αριθμεί περισσότερους από 7.500 αποφοίτους και 3.500 εγγεγραμμένους ετησίως φοιτητές από διάφορες χώρες, δημιουργώντας ένα πολυπο-λιτισμικό πανεπιστημιακό περιβάλλον. Το πανεπιστήμιο συνεχώς στοχεύει στην ακαδημαϊκή αριστεία, την εξωστρέφεια και την καθιέρωσή του ως προορισμός σπουδών πρώτης επιλογής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέραν αυτής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT