Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Διαμορφώνοντας τους επαγγελματίες υγείας του αύριο
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
μητροπολιτικό-κολλέγιο-διαμορφώνον-563204782

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Διαμορφώνοντας τους επαγγελματίες υγείας του αύριο

Από την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας μέχρι τον αποτελεσματικό συνδυασμό θεωρίας, πράξης και έρευνας, τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου έχουν σχεδιαστεί ώστε να δημιουργήσουν επαγγελματίες ικανούς να πρωτοστατήσουν στις εξελίξεις των επιστημών υγείας.

Αναγνωρίζοντας την αυξανόμενη ανάγκη για εξειδικευμένους επαγγελματίες στον τομέα της Υγείας το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, δημιουργεί τα  στελέχη των επιστημών υγείας του αύριο, μέσα από προγράμματα σπουδών  που εστιάζουν σε καινοτόμες και περιζήτητες στην αγορά εργασίας εξειδικεύσεις.

Βασισμένα στη διεπιστημονικότητα, την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων, και την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας, τα προγράμματα σπουδών της Σχολής Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, στοχεύουν στη διαμόρφωση νέων επαγγελματιών και επιστημόνων υγείας, ικανών να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και να συμβάλουν στις επιστημονικές εξελίξεις.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Διαμορφώνοντας τους επαγγελματίες υγείας του αύριο-1

Ποιοι είναι όμως οι λόγοι για να τα επιλέξει κανείς;

Σύγχρονα πανεπιστημιακά προγράμματα, καινοτόμες εξειδικεύσεις

Στη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων πανεπιστημιακών προγραμμάτων, τα οποία προσφέρονται σε συνεργασία με τα κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια Queen Margaret University, University of East London και Oxford Brookes University – πάντοτε με την υποστήριξη του  ακαδημαϊκού προσωπικού του, απαρτιζόμενο από επιστήμονες με πλούσιο ερευνητικό έργο, πρακτική  και διδακτική εμπειρία, που παρέχουν στήριξη στους φοιτητές σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

Σε προπτυχιακό επίπεδο, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο διαθέτει πληθώρα σύγχρονων προγραμμάτων σπουδών σε 8 διαφορετικά επιστημονικά πεδία: Φυσικοθεραπεία, Εργοθεραπεία, Λογοθεραπεία, Βιοϊατρικές Επιστήμες, Διαιτολογία, Νοσηλευτική, Μαιευτική, Ποδιατρική.

Αντίστοιχα, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, η Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, προσφέρει 4 εξειδικευμένα Masters of Science στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία, στην Εφαρμοσμένη Διατροφή Αθλητισμού και Άσκησης, στην Ιατρική Γενετική & Γονιδιωματική  και στην Αποκατάσταση (με διαφορετικές εξειδικεύσεις σε παιδιά, ενήλικες και θεραπευτική άσκηση).

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Διαμορφώνοντας τους επαγγελματίες υγείας του αύριο-2

Κορυφαία εκπαίδευση σε σύγχρονα εξειδικευμένα εργαστήρια

Αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης που παρέχει, η πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων: τα υπερσύγχρονα εργαστήρια επιστημών υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ενθαρρύνουν τους φοιτητές να ενσωματώσουν τη θεωρία στην πράξη, σε πραγματικές συνθήκες επαγγελματικού περιβάλλοντος, αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής και διαγνωστικό εξοπλισμό νέας γενιάς.

Επιπλέον, το Κέντρο Διεπιστημονικής Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Αποκατάσταση, αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επιστήμες Υγείας: με τις εγκαταστάσεις του να περιλαμβάνουν εργαστήρια Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας, Ανάλυσης Βάδισης και Ισορροπίας, Διατροφής και Μεταβολικού Ελέγχου, καθώς και VR lab για περαιτέρω εκπαίδευση στο πεδίο της αποκατάστασης, το ΚΕΔΕΕΑ, απαντά στην ανάγκη για πολύπλευρη προσέγγιση, κατανόηση και αντιμετώπιση περιστατικών Αποκατάστασης. Στο πλαίσιο της διεπιστημονικότητας, ομάδες φοιτητών από διαφορετικά προγράμματα σπουδών των Σχολών Επιστημών Υγείας και Αποκατάστασης, Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και Αθλητισμού, εκπαιδεύονται σε πραγματικά περιστατικά, υπό την εποπτεία έμπειρων κλινικών-καθηγητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Κλινική πρακτική στο ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων υγείας
Κατά τη διάρκεια των σπουδών, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο προσφέρει στους φοιτητές του τη δυνατότητα για πρακτική και κλινική άσκηση σε ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υγείας. Απώτερος στόχος να αποκτήσουν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, αλλά και δεξιότητες, απαραίτητες για την επαγγελματική τους εξέλιξη σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Διαμορφώνοντας τους επαγγελματίες υγείας του αύριο-3

Διεθνείς Επιστημονικές Εκδηλώσεις και Καινοτόμες Πρωτοβουλίες

Επιδιώκοντας την άμεση επαφή των φοιτητών με τις επιστημονικές εξελίξεις, η Σχολή Υγείας διοργανώνει σημαντικά επιστημονικά συνέδρια όπως το Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης, και το Συμπόσιο Εργοθεραπείας – με τη συμμετοχή διεθνών ομιλητών και προσωπικοτήτων του κλάδου, εκπροσώπων από τους μεγαλύτερους φορείς υγείας, καθώς και διακεκριμένων επαγγελματιών.

Επίσης, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει ιδρύσει το Ινστιτούτο Επιστήμης του Έργου και Αποκατάστασης, προωθώντας την διεπιστημονική συνεργασία και έρευνα στον τομέα της Επιστήμης του Έργου και της Βιοψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Το Ινστιτούτο εστιάζει στη δημιουργία καινοτόμων προσεγγίσεων για την αποκατάσταση ατόμων όλων των ηλικιών, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις στους φοιτητές τους και ευρύτερα στην επιστημονική κοινότητα. Μέχρι σήμερα έχει αναλάβει και διεκπεραιώσει  ποικίλα ερευνητικά έργα με διεθνείς συνεργασίες (ERASMUS+), δίνοντας σημαντική εμπειρία σε πολλούς φοιτητές στο πλαίσιο προπτυχιακών και μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών θέτοντας τη βάση ερευνητικής και ακαδημαϊκής καριέρας.

Μητροπολιτικό Κολλέγιο: Διαμορφώνοντας τους επαγγελματίες υγείας του αύριο-4

Πιστοποιήσεις από Διεθνείς Οργανισμούς Υγείας

Προσφέροντας προγράμματα σπουδών υψηλής ποιότητας και μεθόδους διδασκαλίας που συμβαδίζουν με τα αυστηρά διεθνή πρότυπα στους τομείς της Υγείας, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είναι αναγνωρισμένο από τους μεγαλύτερους φορείς και οργανισμούς της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας της Υγείας. Συγκεκριμένα είναι μέλος του World Rehabilitation Alliance (WRA) – όργανο που εποπτεύεται και συντονίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), του Ευρωπαϊκού Δικτύου Φυσικοθεραπευτών (ENPHE) και του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Εργοθεραπεία (ENOTHΕ) ενώ είναι το πρώτο ιδιωτικό πρόγραμμα σπουδών  πού έχει λάβει την επίσημη έγκριση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Εργοθεραπευτών (WFOT) και του Επαγγελματικού Συλλόγου Επιστημόνων Βιοϊατρικής (IBMS).

Η φοίτηση στη Σχολή Υγείας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όσους στοχεύουν σε ένα επαγγελματικό μέλλον στις επιστήμες υγείας. Με πιστοποιήσεις κύρους, καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, σύγχρονα εργαστήρια και ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που προάγει την ανάπτυξη ερευνητικού πνεύματος, οι απόφοιτοί διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τις δεξιότητες ώστε να είναι σε θέση να απαντούν στις σύγχρονες προκλήσεις, αλλά και υπερέχουν σε έναν τομέα που βασικό χαρακτηριστικό του είναι η συνεχής εξέλιξη.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT