Συνέχεια επιθέσεων Κουρή κατά Πρωτόπαπα

Συνέχεια επιθέσεων Κουρή κατά Πρωτόπαπα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νέες καταγγελίες συνεχίζεται το σίριαλ Κουρή – ΠΑΣΟΚ, καθώς ο εκδότης της «Αυριανής» επετέθη χθες εκ νέου στον κ. Χρ. Πρωτόπαπα. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρής υποστήριξε ότι όταν ο υπουργός Τύπου ήταν υφυπουργός Εργασίας, ο ΟΑΕΔ είχε προχωρήσει σε σειρά μελετών, οι οποίες ουδένα αποτέλεσμα απέφεραν, με αποτέλεσμα να «χαθούν» τεράστια κοινοτικά κονδύλια. Κατήγγειλε μάλιστα και προσωπικώς τον κ. Πρωτόπαπα ότι «είχε αναθέσει σε φίλο του μια μελέτη -έναντι 500 εκατομμυρίων δρχ.- δήθεν για την αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ, η οποία απέληξε σε νόμο που ανετράπη από τον κ. Δημ. Ρέππα». Βάσει αυτού του ισχυρισμού κάλεσε τον εισαγγελέα «να ελέγξει όλες τις συμβάσεις για τις μελέτες του ΟΑΕΔ», προδικάζοντας ότι «θα αποδειχθούν τεράστια σκάνδαλα που αφορούν και φίλους του κ. Πρωτόπαπα, τους οποίους ο ίδιος διόριζε τότε στον Οργανισμό». Οι νέες αυτές καταγγελίες προκάλεσαν την άμεση απάντηση στελεχών του υπουργείου Εργασίας, τα οποία υποστήριξαν πως η αναδιάρθρωση του ΟΑΕΔ έγινε το 2000 με διεθνή διαγωνισμό και διαφανείς διαδικασίες. Επικαλέστηκαν ότι του νομοσχεδίου προηγήθηκε δημόσιος διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους και ότι ο κ. Ρέππας έχει απλώς καταργήσει τη μία από τις τρεις εταιρείες του ΟΑΕΔ. Ανάλογη διάψευση εξέδωσε και ένας εκ των τριών τότε προέδρων του Οργανισμού, κ. Βασ. Ντερτιλής, ο οποίος φέρεται από τον κ. Κουρή «να έχει πρωτοστατήσει σε σκάνδαλα». O κ. Ντερτιλής υποστήριξε ότι «όλες οι μελέτες έγιναν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ουδεμία απ’ ευθείας ανάθεση υπήρξε».

Νωρίτερα οξύτατες αντιδράσεις είχε προκαλέσει και το χθεσινό βασικό θέμα της «Αυριανής», το οποίο κατήγγειλε την ιδιαιτέρα του κ. Πρωτόπαπα, κ. Ευκ. Φαραντούρη, ότι έχει κτίσει στη Γλυφάδα «τριώροφη βίλα 500 εκατ. δρχ.». H εφημερίδα κάλεσε την ίδια, όπως και τον σύζυγό της Γιώργο Λατζουράκη (πρώην υποδιοικητή του ΟΑΕΔ), να δημοσιοποιήσουν από πού βρήκαν τα χρήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι προέρχονται από παράνομες δοσοληψίες. «Πρόκειται για αθλιότητες» απάντησαν οι καταγγελλόμενοι, οι οποίοι υποστήριξαν ότι «το συγκεκριμένο σπίτι κατασκευάστηκε με τις θυσίες μιας ζωής» και επιφυλάχθηκαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Χθες, εν τω μεταξύ, ασκήθηκε και η πρώτη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση στον κ. Κουρή από τον κ. Πρωτόπαπα, ο οποίος αξιώνει 1,5 εκατ. ευρώ για το δημοσίευμα της «Αυριανής» που υποστήριξε ότι τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας του υπουργού είχε αναλάβει το 1996 ο επιχειρηματίας κ. Αθανασούλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT