Σήμερα η 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με 24ωρη απεργία στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ και τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 π.μ. στο Δημόσιο, αντιδρούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στη νομοθετική ρύθμιση για το ασφαλιστικό των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί τον προάγγελο επεμβάσεων της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό άλλων κλάδων.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι

Χθες, η OTOE αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων, με νέα 48ωρη απεργία από την προσεχή Δευτέρα, καθώς και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ημέρα έξω από τα κεντρικά γραφεία της Εμπορικής, στην οποία θα συνεδριάζει την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Η σημερινή κεντρική συγκέντρωση των απεργών θα γίνει στις 10.30 π.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ενώ οι συνδικαλιστικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που πρόσκεινται στο KKE, θα πραγματοποιήσουν ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και ενδεχομένως πορεία προς τη Βουλή. Συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Σήμερα και μέχρι τα μεσάνυχτα, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα το μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ο προαστιακός και το τραμ, λόγω της συμμετοχής του προσωπικού στην 24ωρη απεργία. Θα κυκλοφορήσουν μόνο τα μπλε λεωφορεία, από τις 8 π.μ. έως τις 9 μ.μ. και τα τρόλεϊ, από τις 6 π.μ. έως τις 11 μ.μ.

Στα λεωφορεία, που πραγματοποιούν δρομολόγια από και προς το Αεροδρόμιο, η στάση εργασίας θα διαρκέσει έως τις 8 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα. Στον ΟΣΕ θα κινηθούν μόνο οι αμαξοστοιχίες κοινωνικών αναγκών.

Μεγάλη ταλαιπωρία, για δεύτερη ημέρα, θα υποστούν όσοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Θα εκτελεστεί μόνο μία πτήση ανά χώρα εξωτερικού και ανά προορισμό εσωτερικού, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας.

Μόνο στην Αττική

Οι δημόσιοι υπάλληλοι, το προσωπικό των ασφαλιστικών ταμείων, των δήμων, των νοσοκομείων και οι εφοριακοί συμμετέχουν στην τρίωρη στάση της ΑΔΕΔΥ (10 π.μ. – 1 μ.μ.). H ΟΛΜΕ συμμετέχει στην κινητοποίηση μόνο στην Αττική για να διευκολυνθεί η μετάβαση των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο. Στάση εργασίας από τις 12 μ. έως τις 4 μ.μ., στα MME, αποφάσισε και το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα τριτοβάθμια συνδικάτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT