ΠΑΣΟΚ: γρίφοι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς

ΠΑΣΟΚ: γρίφοι η Θεσσαλονίκη και ο Πειραιάς

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου είναι εκείνος που θα αποφασίσει για τα πρόσωπα τα οποία θα διεκδικήσουν τις περιφέρειες της χώρας και τους μεγάλους δήμους τον ερχόμενο Νοέμβριο, η αρμόδια επιτροπή του ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στην αναζήτηση των υπόλοιπων υποψηφίων. Στο πλαίσιο αυτό, η επιτροπή, υπό τον κ. Θ. Τσούρα, συνεδρίασε χθες στην Ιπποκράτους προκειμένου να αξιολογήσει τις υποψηφιότητες για περίπου 70 μικρού και μεσαίου μεγέθους δήμους. Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις.

Σκοπός αυτής της θερινής κινητικότητας είναι να κατευναστούν οι αντιδράσεις που υπάρχουν από στελέχη του κόμματος στην περιφέρεια, αλλά και σε δήμους του Λεκανοπεδίου, για καθυστερήσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα, ακόμη και εκδήλωση αντάρτικων υποψηφιοτήτων. Τα δύο σοβαρότερα ζητήματα εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία αλλά και στον Πειραιά. Ο κ. Σ. Ξυνίδης ταξίδεψε μέχρι τη Θεσσαλονίκη, διότι προς στιγμήν προέκυψε ο κίνδυνος τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην πόλη να ανακοινώσουν κοινό υποψήφιο με άλλες δημοτικές οργανώσεις, παρακάμπτοντας ουσιαστικά την Ιπποκράτους. Ο κ. Ξυνίδης διεμήνυσε σε όσους συνάντησε ότι η τελική απόφαση ανήκει στον κ. Παπανδρέου και το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να περιμένουν.

Προβληματισμό επίσης προκαλεί η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς ουδείς απ’ όσους έχουν βολιδοσκοπηθεί μέχρι στιγμής δεν επιθυμεί να μπει σε διαδικασία αναμέτρησης με τον νυν νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδη. Ανησυχία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι τον Δήμο Πειραιώς -για τον οποίο στην Ιπποκράτους ακόμη δεν έχουν καταλήξει- ανέφερε δημοσίως ότι θα διεκδικήσει εκ νέου ο νυν δήμαρχος κ. Π. Φασούλας. Η κίνηση αυτή προκαλεί βεβαίως περαιτέρω προβλήματα στην Ιπποκράτους, καθώς εφόσον επιλεγεί διαφορετικό πρόσωπο για τη διεκδίκηση του Πειραιά, ο κ. Φασούλας θα λειτουργήσει διασπαστικά για το ΠΑΣΟΚ, σε έναν δήμο ο οποίος -λόγω των ήδη πολλών υποψηφιοτήτων- είναι αρκετά «δύσκολος». Για δήμους του Λεκανοπεδίου συζητούνται τη στιγμή αυτή, μεταξύ άλλων, τα εξής ονόματα: Κ. Καλλίρης (Ζωγράφου), Ι. Θεοδωρακόπουλος (Λυκόβρυση-Πεύκη), Ι. Χαραλάμπους (Νέα Ιωνία), Β. Γιαννακόπουλος (Αγία Παρασκευή), Αντ. Καμπάκας (Καισαριανή), Ι. Γλύκας (Πέραμα), Π. Φωτιάδης (Αχαρνές), Στ. Κασιμάτης (Κορυδαλλός).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT