24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο απεργιακό ραντεβού δίνουν αύριο οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας στο πλαίσιο του Μνημονίου, αλλά και για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις εργασιακές σχέσεις. Αύριο, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία, στην οποία συμμετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες Υγείας, τραπεζοϋπάλληλοι, δικαστικοί υπάλληλοι, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και σε ΔΕΚΟ και δημοσιογράφοι. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν την ίδια ημέρα συλλαλητήριο στις 11 π. μ. στο Πεδίον του Αρεως, ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση πραγματοποιεί μία ώρα νωρίτερα (στις 10 π. μ.) στην Ομόνοια το ΠΑΜΕ.

Ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού καθ’ όλη τη διάρκεια της αυριανής ημέρας. Με 4ωρη στάση εργασίας συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ. μ. Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και τα πλοία λόγω της συμμετοχής στην απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Οσον αφορά στις αστικές συγκοινωνίες, οι εργαζόμενοι στην πλειονότητα των μέσων θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας ώστε να εξυπηρετηθούν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου θα κινηθούν από τις 10 π. μ. έως τις 5 μ. μ. Στο μεταξύ, στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 μ. μ. πραγματοποιούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΗΣΑΠ, που αντιδρούν στις υποχρεωτικές μετατάξεις προσωπικού. Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 π. μ. πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, ενώ από τις 9 π. μ. έως τις 9 μ. μ. θα κινηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ. Από τις 8 π. μ. έως τις 10 μ. μ. θα κυκλοφορούν οι συρμοί του τραμ και τα τρόλεϊ. Στην απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν επίσης οι δάσκαλοι και καθηγητές, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και μονάδες Υγείας. Κλειστοί θα είναι έως και την Τετάρτη οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT