Τσίπρας σε Ζάεφ: Η Ν.Δ. σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τσίπρας σε Ζάεφ: Η Ν.Δ. σέβεται τη Συμφωνία των Πρεσπών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, είχε σήμερα το απόγευμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που σε βλέπω στην Αθήνα ως επανεκλεγέντα πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας» τόνισε ο κ. Τσίπρας, κατά την υποδοχή του κ. Ζάεφ.

«Είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα όχι μόνο τη σέβεται αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών» έσπευσε να προσθέσει.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζάεφ ανταπέδωσε το θερμό καλωσόρισμα του πρώην πρωθυπουργού, ενώ δήλωσε με νόημα ότι αυτή τη στιγμή «εκπληρώνω το όνειρό μου», εξηγώντας ότι μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών ήρθε στην Αθήνα να συζητήσει για «δουλειές, συνεργασία και οικονομία».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας είχε διαδοχικές επαφές με τους Κυριάκου Μητσοτάκη και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ενώ έδωσε το «παρών» και στο συνέδριο του «Economist», το οποίο πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT