Φ. Γεννηματά: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού, ο καυγάς για το Πολυτεχνείο

Φ. Γεννηματά: Προσπάθεια αποπροσανατολισμού, ο καυγάς για το Πολυτεχνείο

2' 18" χρόνος ανάγνωσης

Εμμονή σε αχρείαστες κοκορομαχίες, καθώς και σε κλίμα έντασης, πόλωσης και διχασμού, καταλόγισε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την αρχική τοποθέτησή της από το βήμα της Ολομέλειας.

«Τους τελευταίες περίπου εννέα μήνες, την ζωή μας την ορίζει ο κορωνοϊός. Μας επιβάλει να ζούμε και να δουλεύουμε διαφορετικά. Να σκεφτόμαστε και να αγαπάμε διαφορετικά. Δυστυχώς είναι ολοφάνερο, ότι ένα πράγμα δεν αλλάζει, η εμμονή της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αχρείαστες κοκορομαχίες και το κλίμα έντασης, πόλωσης και διχασμού» τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι «το πρώτο κύμα της πανδημίας ήταν μια συνάντηση με το άγνωστο και βάλαμε όλοι πλάτη. Μείναμε όλοι σπίτι ακούσαμε τους ειδικούς. Δώσαμε το χρόνο στη κυβέρνηση να οργανωθεί, σε όλα τα επίπεδα, με προτεραιότητα την ενίσχυση και στήριξη του ΕΣΥ. Προτείναμε πώς μπορεί να στηριχτεί το ΕΣΥ, πώς να σταθεί όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία».

Αναφέρθηκε επιπλέον σε σειρά προτάσεων που κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ όλο αυτό το διάστημα. Απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, είπε ότι «είχατε προτάσεις, χρόνο, στήριξη για να κινηθείτε ώστε να μην καταλήξουμε εδώ. Εάν οι επιστήμονες σας είπαν να πάρετε μέτρα νωρίτερα και δεν το κάνατε, κακώς».

Για τις επιπτώσεις που έχει ο κορωνοϊός, στην κοινωνία και την οικονομία ειδικότερα, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σημείωσε πως «εμείς σήμερα θα γυρίσουμε στα σπίτια μας και ξέρουμε ότι κάποια θέματα τα έχουμε λυμένα. Για κάποιους άλλους δεν ισχύει αυτό». Όπως τόνισε, «η κυβέρνηση φοβάται και να πει τη λέξη Μέσα Μαζικής Μεταφοράς».

Ολοκληρώνοντας την πρωτολογία της, είπε «είμαστε απέναντι στους αρνητές του ιού και της μάσκας» και στάθηκε στην ανάγκη να στηριχθούν τα μέτρα ώστε να αντιμετωπιστεί το νέο κύμα της πανδημίας. «Δεν συμμετέχουμε στην πόλωση. Είμαστε εδώ με στάση ευθύνης, θέσεις και προτάσεις» κατέληξε.

Ξεκινώντας τη δευτερολογία της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε, απευνόμενη στον Κ. Μητσοτάκη, «Για να αντέξουμε πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική κ. πρωθυπουργέ» και συμπλήρωσε «γι’ αυτό χρειάζεται σχέδιο με όραμα κι ευθύνη για την Υγεία, τη Παιδεία και την Οικονομία και φυσικά με νέο Προϋπολογισμό». Επίσης, τόνισε ότι «δεν είναι λύση το lockdown φυσαρμόνικα, καθώς με τη λήξη του δεν θα πρέπει να ξανασυμβούν τα ίδια».

Εν συνεχεία, κατηγόρησε τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα ότι με αφορμή το Πολυτεχνείο στήνουν καυγά αντιπαράθεσης για να απροσανατολίσουν. « Η θέση του Κινήματος Αλλαγής είναι φέτος ο εορτασμός να γίνει σεμνά και μετρημένα γιατί προέχει η ζωή των ανθρώπων και δημόσια υγεία» επεσήμανε.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε ως αποκρουστική τη συζήτηση για τον αριθμό των θανάτων, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να λύσει το θέμα της αποσυμφόρησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σημειώνεται επίσης ότι κατήγγειλε, βάσει του Παρατηρητηρίου Τιμών, ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά με την επιβολή της νέας καραντίνας, ζητώντας άμεσα μέτρα διόρθωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT