Να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Υγείας η κ. Λινού

Να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Υγείας η κ. Λινού

2' 6" χρόνος ανάγνωσης

Να ξεπεράσει την κρίση που προκάλεσαν στο κόμμα οι φωτογραφίες του Παύλου Πολάκη, να ισορροπήσει ανάμεσα στη σκληρή αντιπολίτευση και στον ορθό πολιτικό λόγο και να καταδείξει τον πρωθυπουργό ως τον απόλυτο υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού επιχείρησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Η παραδοχή της αποτυχίας, η παραδοχή του λάθους είναι πράξη ευθύνης και γενναιότητας. Δεν το κάνατε σήμερα. Δεν θέλετε να το κάνετε λέγοντας “έφταιξα”; Δεν θέλετε να το κάνετε λέγοντας “έπεσα έξω”, “πέσαμε έξω”, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης; Κάντε το με άλλον τρόπο. Πείτε το στα λατινικά, όπως είχε πει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου “mea culpa”», ήταν η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας από την πρωτολογία του στο κάδρο και τον υπουργό Ανάπτυξης για το θέμα του τουρισμού. 

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις προσδοκίες που δημιούργησε στις αρχές του καλοκαιριού, θέλοντας να τονίσει πως πέρασε πολύ κάτω από τον πήχυ: «Εσείς δεν ήσασταν εδώ που βγαίνατε και λέγατε ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό; Εσείς δεν κάνατε φιέστα στη Σαντορίνη, στο ηλιοβασίλεμα, και καλούσατε τους τουρίστες λέγοντάς τους “vικήσαμε τον κορωνοϊό”;»

Ο κ. Τσίπρας αιτιολόγησε γιατί σε αυτή τη φάση της πανδημίας οι τόνοι έχουν ανέβει κατακόρυφα από το κόμμα του σε σχέση με το πρώτο κύμα: «Δεν μπορούμε να βάζουμε πλάτη στη διάλυση της κοινωνίας, δεν μπορούμε να βάζουμε πλάτη και να δίνουμε άλλοθι στη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και στη διαρκή αμεριμνησία, στον διαρκή εφησυχασμό, στη διαρκή αδράνεια και ολιγωρία απέναντι στην ενίσχυση της προστασίας της δημόσιας υγείας, που είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό».

Εμμένοντας στην πρότασή του για την ανάγκη συναίνεσης μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση και θέλοντας να τονίσει την αποτυχημένη διαχείριση του «εξαφανισμένου» υπουργού Υγείας, όπως χαρακτήρισε τον Βασίλη Κικίλια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρότεινε για το χαρτοφυλάκιο, ως πρόσωπο κοινής αποδοχής, την καθηγήτρια Λοιμωξιολογίας Αθηνά Λινού. «Δεν ήταν απούσα καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης. Ηταν παρούσα. Δεν έβγαινε στις 30 Σεπτεμβρίου να λέει ότι στη Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διότι η Θεσσαλονίκη μάς άκουσε και ότι εδώ στην Αθήνα φταίμε. Ελεγε “παντού προσοχή”. Ελεγε “παντού μάσκες”». Με αυτόν τον τρόπο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «φωτογράφισε» τον Σωτήρη Τσιόδρα, για τον οποίο όμως δεν επιφύλασσε υψηλούς τόνους, κρατώντας για άλλη μια φορά αποστάσεις από τον Π. Πολάκη.

Απευθυνόμενος στον Βασίλη Κικίλια επισήμανε: «Κρυφτήκατε οκτώ μήνες πίσω από έναν άξιο επιστήμονα, τον κ. Τσιόδρα. Δεν είναι ο μοναδικός που υπάρχει σε αυτή τη χώρα. Δεν είναι ο μοναδικός και κάνει και αυτός λάθη. Ολοι κάνουμε λάθη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT