Η Γεννηματά αξιώνει να έρθει στην Βουλή το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης

Η Γεννηματά αξιώνει να έρθει στην Βουλή το θέμα του Ταμείου Ανάκαμψης

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κορυφαία διαδικασία ελέγχου της κυβέρνησης, δηλαδή τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης, αξιοποιεί από νωρίς το πρωί το Κίνημα Αλλαγής για το ζήτημα της διαχείρισης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Είναι η μεγαλύτερη και τελευταία ευκαιρία για τη χώρα και η κυβέρνηση δεν έχει λευκή επιταγή για το διαχειριστεί, διότι αφορά το μέλλον της χώρας και όχι το μέλλον της κυβέρνησης», είπε  η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μιλάει για μεταρρυθμίσεις, αλλά στην ουσία προωθεί κατεδαφίσεις».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ζήτησε να έρθει στη Βουλή το ελληνικό πρόγραμμα για το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει λύσεις με προοπτική και η κυβέρνησή της οδηγεί σε οπισθοδρόμηση. Υπάρχει εναλλακτική λύση. Είναι ο προοδευτικός δρόμος που δείχνει το Κίνημα Αλλαγής», είπε η Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει τις προτάσεις του, που επεξεργάστηκε επιτροπή με επιστήμονες, ειδικούς και πολιτικά στελέχη με μεγάλη γνώση και εμπειρία και έπειτα από διάλογο με τους εκπροσώπους παραγωγικών φορέων. 

Στόχος δικός μας είναι κανένα ευρώ, χωρίς αναπτυξιακή διάσταση, κανένα ευρώ, χωρίς κοινωνική ανταποδοτικότητα, είπε η Φώφη Γεννηματά και τόνισε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι πλέον το έλλειμμα πόρων αλλά το έλλειμμα ολοκληρωμένης ουσιαστικής και προοδευτικής πολιτικής, από την πλευρά της κυβέρνησης της ΝΔ. 

«Στόχος μας είναι μια νέα αντίληψη για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Την εκφράσαμε με τις προτάσεις που παρουσιάσαμε από τον Σεπτέμβριο. Εμείς μιλάμε για ανάπτυξη με ισχυρή κοινωνική προστασία, μιλάμε για τις ανισότητες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, μιλάμε για την οικονομία που διασφαλίζει την εργασία. Δίνουμε έμφαση στη μετάβαση στην ψηφιακή και πράσινη οικονομία αλλά με παραγωγή στον τόπο μας και εξαγωγές», είπε η κ. Γεννηματά και τόνισε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι οι επενδύσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στην ελληνική παραγωγή. 

«Για εμάς μεγάλα έργα δεν σημαίνουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και ευκαιρίες για τις ΜΜΕ με συμπράξεις, κοινοπραξίες και ειδικά κίνητρα. Στρατηγικός μας στόχος είναι η πλήρης απασχόληση», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και τόνισε ότι «τα 70 δισ. που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για την ανασυγκρότηση της χώρας, πρέπει να αφορούν τους πολλούς». Η κ. Γεννηματά ιεράρχησε τις κατανομές που πρέπει να γίνουν ως εξής:

-πρόσθετα άμεσα μέτρα για να μείνει όρθια η κοινωνία και ζωντανή η οικονομία. Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να διατεθεί περίπου το 20% του προγράμματος. 

-μέτρα κυρίως φορολογικά και θεσμοθέτηση κινήτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσα σε μια 2ετία από τώρα, με το 10% του Προγράμματος, με την ελάφρυνση του φορολογικού βάρους των επιχειρήσεων και την παροχή κινήτρων για παραγωγικές επενδύσεις, με τη δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

-ολοκλήρωση δημόσιων και κοινωνικών υποδομών αλλά και των συστημάτων κοινωνικής προστασίας, μέσα σε μια 3τία από τώρα, με το 20% των πόρων του προγράμματος. 

– κύριο βάρος στις επενδύσεις με στροφή στην παραγωγή, στην ανασυγκρότηση του αναπτυξιακού μοντέλου, στη μεταποίηση, στον τουρισμό, τη στήριξη για το μετασχηματισμό των ΜΜΕ, την αγροτική οικονομία, μέσα σε ένα 4ετές πρόγραμμα, με το 50% των πόρων του προγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT