Την καθαίρεση των μελών του ΔΣ της ΕΙΟ ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή

Την καθαίρεση των μελών του ΔΣ της ΕΙΟ ζήτησε η Φωτεινή Πιπιλή

«Βρείτε τρόπο να μας απαλλάξετε»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αντικατάσταση των μελών του ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ζήτησε από το βήμα της Βουλής η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Πιπιλή.

Η κ. Πιπιλή κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα «Υπόθεση Μπεκατώρου: μέτρα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την εξάλειψη ανάλογων φαινομένων», με αφορμή τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου και άλλων Ολυμπιονικών. Η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για «λογικές καμόρα ή μαφίας».

«Βρείτε όποιο τρόπο νομικό ώστε να ακυρωθεί η παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου υπό το βάρος της προκλητικής του στάσης. Βρείτε τον τρόπο να τους καθαιρέσετε και ορίστε με τις δυνατότητες των νόμων ένα προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο», είπε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ απευθυνόμενη προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη. 

«Θα επαναλάβω και από αυτό το βήμα, ότι προκαλεί θλίψη μία Ομοσπονδία που το άθλημά της έχει φέρει διακρίσεις στη χώρα μας και έχει αναδείξει κορυφαίες προσωπικότητες που μας έχουν κάνει υπερήφανους, να αντιδρά με αυτόν τον τρόπο. Βέβαια, δεν μας προκάλεσε εντύπωση η αντίδραση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Η διοίκησή της, ανήκει στη μειοψηφία της αθλητικής κοινότητας, που θεωρούσαν ότι είναι αμετακίνητοι και ότι κανένας δεν πρόκειται να τους αγγίξει», τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Και αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς Πολιτείας, όπως η αναστολή της χρηματοδότησης, ο έλεγχος από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «είμαστε πολύ μεθοδικοί. Σεβόμαστε τους θεσμούς και θα κάνουμε ότι πρέπει για να υπάρξει φως και διαφάνεια σε όλες τις ομοσπονδίες». 

Η κ. Φωτεινή Πιπιλή στη δευτερολογία της αναφέρθηκε στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών που προκύπτουν από τους φόρους των Ελλήνων και υπογράμμισε: «Βρείτε νομικό τρόπο να ακυρωθεί η παρουσία των μελών του ΔΣ. Είναι υπόλογοι σε όλο τον κόσμο γιατί χειρίζονται χρήματα του ελληνικού δημοσίου. Βρείτε τρόπο να μας απαλλάξετε από αυτούς».      

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT