Αντιπολίτευση χωρίς «χάσταγκ» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντιπολίτευση χωρίς «χάσταγκ» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Να ξεθολώσει το μήνυμα για υπόθεση Λιγνάδη επιχειρεί η Κουμουνδούρου

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών, στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν από χθες να ξεθολώσουν το μήνυμα του κόμματος σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη και το χυδαίο χάσταγκ «#ΝΔ_παιδεραστές», για το οποίο η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλεται από το Μαξίμου. Χτυπώντας καμπανάκι και σε φίλιες δυνάμεις, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε στον ρ/σ Θέμα FM πως «οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται από τον πρόεδρο και τον εκπρόσωπο Τύπου, δεν χρεώνουμε φιλικές σχέσεις ή γνωριμίες σε κανέναν, η κριτική μας είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη». 

Στην ίδια γραμμή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Ραγκούσης έσπευσε να κάνει λόγο από τη Βουλή για «προσεγγίσεις που δεν απέχουν καθόλου από τη χυδαιότητα», ενώ και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ καταδίκασε τις συγκεκριμένες αναφορές στα social media. Στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά πως ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να απαντήσει για όλα αυτά στην αίθουσα της Ολομέλειας και ήδη μιλούν περί «αντιπερισπασμού» από την πλευρά της πλειοψηφίας.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζυγίσει πως αυτό που ενδιαφέρει το Μαξίμου είναι να μετριάσει το πολιτικό κόστος που έτσι κι αλλιώς θα προκαλέσει η δίωξη κατά του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το δίλημμα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι το εξής:

• Να ζητήσει την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού ρίχνοντας επάνω της την ευθύνη των κακών χειρισμών.

• Η Λίνα Μενδώνη να παραμείνει στη θέση της ώστε να μην καταπέσει το αφήγημα της «μη πολιτικής ευθύνης».

Και στις δύο περιπτώσεις, πάντως, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατηγορηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ για το πώς χειρίστηκε την υπόθεση. Το αφήγημα πως «ούτε η παραίτησή της είναι αρκετή» είναι το τέχνασμα του κόμματος για να διατηρήσει την αντιπαράθεση στην επικαιρότητα έτσι κι αλλιώς. Αυτή τη στιγμή εκτιμούν πως στη ζυγαριά του Μαξίμου μετριέται ο «θόρυβος» που ενδεχομένως να προκαλέσει η κ. Μενδώνη σε μια πιθανή αποχώρησή της.

Στην αντιπολιτευτική γραμμή που θα χαράξει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας σε σύσκεψη με τους στενούς συνεργάτες του έχουν προκύψει τρία νέα ερωτήματα:

• Κέρδισε ή όχι πάνω από δύο εβδομάδες ο κ. Λιγνάδης ώστε να προετοιμαστεί και να εξαφανίσει τυχόν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιο ή και ενδεχόμενο κύκλωμα με άλλα πρόσωπα;

• Εχει γίνει έρευνα στο σπίτι και στους ηλεκτρικούς υπολογιστές του κ. Λιγνάδη από τις Αρχές, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις σχετικών αδικημάτων για τυχόν αποδεικτικά στοιχεία;

• Εχει γίνει κατάσχεση του κινητού του και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του για να δουν οι Αρχές με ποιους ανθρώπους είχε επικοινωνία;

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει τον ρόλο του απολογούμενου την Πέμπτη στη Βουλή και να αναδειχθεί από το σύνολο της αντιπολίτευσης πως επιχειρήθηκε συγκάλυψη της υπόθεσης Λιγνάδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT