Προανακριτική: Μέσω υπομνήματος οι απαντήσεις Παππά

Προανακριτική: Μέσω υπομνήματος οι απαντήσεις Παππά

2' 4" χρόνος ανάγνωσης

Με υπόμνημα, όπως είχε προαναγγελθεί, και όχι με φυσική παρουσία σε συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα απαντούσε και σε ερωτήσεις, απευθύνθηκε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο κ. Ν. Παππάς. Κατόπιν τούτου και αν δεν υπάρξει κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη, η εν λόγω επιτροπή αναμένεται να ολοκληρώσει το έργο της συζητώντας επί του πορίσματός της, σε συνεδρίαση η οποία προγραμματίστηκε για τις 29 Ιουνίου. Επόμενο στάδιο, τότε, θα είναι η εντός 15νθημέρου κατάθεση του πορίσματος για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια.

«Επειδή στην κρινόμενη περίπτωση οι σε βάρος μου κατηγορίες είναι καθ’ ολοκληρίαν αβάσιμες και παντελώς αναπόδεικτες, και διαψεύδονται όχι μόνον από τα στοιχεία και τις ένορκες καταθέσεις των εξετασθέντων μαρτύρων, αλλά και από την κοινή λογική, σας καλώ να αποφασίσετε κατά συνείδηση σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και της ενώπιον της επιτροπής σας διαδικασίας, και να μην προβείτε σε υλοποίηση αποφάσεων οι οποίες θα εκκινούν από πολιτικές σκοπιμότητες», αναφέρει, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως υπουργός στο υπόμνημά του.

Από την άλλη, η επιλογή του κ. Παππά να παράσχει εξηγήσεις διά γραπτού υπομνήματος προκάλεσε το καυστικό σχόλιο πηγών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.: «“Νίκο μου, λεβέντη μου, καμάρι μου” αποκαλούσε ο σύντροφος Καλογρίτσας τον πρώην υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά, αλλά ο ίδιος κ. Παππάς επέλεξε να μην απαντήσει στις προκλήσεις του. Αντί να παρουσιαστεί στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής και να απαντήσει στις βαρύτατες κατηγορίες που του καταλόγισε ο κ. Καλογρίτσας, καταθέτοντας έγγραφα και επικοινωνίες e-mail και sms που περιλάμβαναν διαδρομές χρημάτων, παρένθετα πρόσωπα, κρυφές ιδιοκτησίες μέσω εξειδικευμένων δικηγόρων off-shore, μυστικές συναντήσεις στο Μαξίμου και εντέλει μεθοδευμένη απόπειρα χειραγώγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς κατέθεσε διά του δικηγόρου του ένα τυπικό υπόμνημα με το οποίο δεν απαντά σε τίποτα».

Ειδικά ως προς τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ο πρώην υπουργός σημειώνει, σύμφωνα με πληροφορίες, στο 47 σελίδων υπόμνημά του: «Μου αποδίδεται ότι προέβην στον σχεδιασμό, καθορισμό των όρων και νομοθέτηση ενός διαγωνισμού, στον οποίο εξαρχής επεδίωκα να λάβει άδεια ο Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος όμως εξαρχής γνώριζα ότι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή του σε αυτόν, και γι’ αυτό εντέλει προέβην στην παραβίαση των όρων τού εν λόγω διαγωνισμού, τους οποίους όρους όμως εγώ είχα θεσπίσει και νομοθετήσει, ώστε διά της εν λόγω παράβασής μου ο προαναφερόμενος επιχειρηματίας να λάβει την επίμαχη άδεια, την οποία όμως τελικά ουδέποτε έλαβε, αφού κηρύχθηκε έκπτωτος από τον διαγωνισμό, του οποίου τους όρους εγώ παρέβην. Η εν λόγω αιτίαση αποτελεί έναν ξεκάθαρο βιασμό της λογικής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT