Συνάντηση Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Αυστρίας

Συνάντηση Σακελλαροπούλου με τον πρόεδρο της Αυστρίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την επισήμανση ότι «η Ευρώπη πρέπει να αγωνιστεί για τις αξίες που αντιπροσωπεύει τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων της», η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απευθύνθηκε χθες στους συμμετέχοντες στο ευρωπαϊκό φόρουμ που πραγματοποιείται στην Αυστρία με θέμα «Μετά την καταιγίδα, ένα όνειρο για την Ευρώπη». Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε πως «η Ευρώπη χρειάζεται να είναι ικανή να διατηρήσει και να βελτιώσει τη θέση της στην παγκόσμια σκηνή, να ικανοποιήσει τις πιεστικές ανάγκες των Ευρωπαίων συμπολιτών μας, παραμένοντας πιστή στις θεμελιώδεις αξίες που ενέπνευσαν το όραμα των ιδρυτών της και το ευρωπαϊκό ενοποιητικό εγχείρημα συνολικά».

Η κυρία Σακελλαροπούλου, με την ομιλία της οποίας άνοιξαν οι εργασίες του φόρουμ, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ βαν ντερν Μπέλεν. Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους επαναβεβαίωσαν το άριστο επίπεδο των σχέσεων Ελλάδας και Αυστρίας. Συζήτησαν τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τον κίνδυνο νέας ανθρωπιστικής και μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και για την κλιματική αλλαγή, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων αντιμετώπισής της, πριν η κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη. Τέλος, η ΠτΔ εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες για την άμεση συνδρομή της Αυστρίας στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πυρκαγιών στη χώρα μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT