Φώφη Γεννηματά: Βολές στην κυβέρνηση, αλλά και αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Φώφη Γεννηματά: Βολές στην κυβέρνηση, αλλά και αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και αποστάσεις από τη στάση του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας του πρόσφατου κυβερνητικού παρελθόντος, άσκησαν χθες οι αρχηγοί των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

«Η καταστροφή από τις πυρκαγιές είναι πρωτοφανής. Αποδείχθηκε η ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά. «Κανένα σύστημα πρόληψης δεν υπήρχε και η έλλειψη συντονισμού των αρμοδίων οδήγησε σε ένα τραγικό αλαλούμ, με αποτέλεσμα κάτοικοι, εθελοντές και άνθρωποι της αυτοδιοίκησης με αγωνία να φωνάζουν επί ημέρες ότι παλεύουν μόνοι τους. 

Οι δικαιολογίες και η προσχηματική σας συγγνώμη δεν πείθουν. Το μόνο που έχω να σας πω μετά τη θεωρία που αναπτύξατε για τα όποια ορφανά λάθη υπάρχουν, ότι από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό. 

«Ολοι κρινόμαστε τελικά από τον ελληνικό λαό και είναι προφανές ότι μετά την αποτυχία της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και τα τραγικά αποτελέσματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το αίτημα για νέα αλλαγή αποκτά μία νέα δυναμική σε αυτόν τον τόπο. Και εμείς είμαστε εδώ, το Κίνημα Αλλαγής, η προοδευτική παράταξη, για να δώσουμε απαντήσεις», πρόσθεσε.

«Το πρόβλημα βρίσκεται στην απουσία μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών και σ’ αυτό το πλαίσιο λείπει ένα σύγχρονο συνολικό σχέδιο αντιπυρικής προστασίας, με επίκεντρο την πρόληψη, εξειδικευμένο και για κάθε δασικό σύμπλεγμα. Τέτοιο ολοκληρωμένο επιστημονικό σχέδιο δεν είχε ούτε η κυβέρνηση της Ν.Δ. ούτε και καμιά προηγούμενη κυβέρνηση» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημ. Κουτσούμπας.

Τις «ανεμογεννήτριες» έβαλε στο στόχαστρο, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυρ. Βελόπουλος, λέγοντας ότι οι έλικες ή και άλλα εξαρτήματά τους είναι από τοξικά υλικά και δεν ανακυκλώνονται. Τα έβαλε δε και με τους πρώην προέδρους των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και Μπ. Ομπάμα επειδή –όπως υποστήριξε– κάποια στιγμή «άρχισαν τα παραμύθια για την κλιματική αλλαγή». Στο πλαίσιο αυτό τάχθηκε κατά του σχεδίου για απαγκίστρωση της χώρας από ορυκτά καύσιμα: «Γιατί να κλείσουμε τα λιγνιτωρυχεία μας με το πρόσχημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος;» αναρωτήθηκε. Υπέρ της παραγωγής ενέργειας από ανεμογεννήτριες, αλλά τοποθετημένες στη θάλασσα και όχι στη στεριά, τάχθηκε λίγη ώρα αργότερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του επισήμανε: «Διαφωνώ με τον κ. Τσίπρα που είπε ότι είναι προσωπική ευθύνη του κ. Μητσοτάκη οι πυρκαγιές. Τόσο στο Μάτι πριν από τρία χρόνια όσο και για τις τωρινές πυρκαγιές ευθύνεται αυτό το υπαναπτυξιακό μοντέλο που υπάρχει στη χώρα χρόνια τώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT