EUMED 9 – Μακρόν: Η Ε.Ε. να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει προκλήσεις και απειλές

EUMED 9 – Μακρόν: Η Ε.Ε. να είναι σε θέση να αντιμετωπίζει προκλήσεις και απειλές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να βρίσκεται σε θέση να αντιμετωπίζει προκλήσεις και απειλές που αφορούν τη γειτονιά μας, αλλά και να δημιουργεί συμμαχίες, διαμήνυσε από την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν

1' 24" χρόνος ανάγνωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να βρίσκεται σε θέση να αντιμετωπίζει προκλήσεις και απειλές που αφορούν τη γειτονιά μας, αλλά και να δημιουργεί συμμαχίες, διαμήνυσε από την Αθήνα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, κατά τις κοινές δηλώσεις των ηγετών, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των κρατών του νότου της Ε.Ε. (EUMED 9).

Ο κ. Μακρόν στάθηκε στη σημασία της κλιματικής αλλαγής και αναφερόμενος στις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Ελλάδα το καλοκαίρι, είπε πως «δείξαμε αλληλεγγύη σε εσάς που αντιμετωπίσατε αυτό το καταστροφικό γεγονός».

⇒ Διαβάστε ακόμη: EUMED 9: Η διακήρυξη της Αθήνας για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον στη Μεσόγειο

Διαμήνυσε μάλιστα πως αν χρειαστεί, η Γαλλία θα στηρίξει την Ελλάδα πάλι στο μέλλον. Επιπροσθέτως, εξέφρασε τη βούληση της Γαλλίας να ενισχυθεί το RescueEU «για να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας».

Επίσης, ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στην Κύπρο και στην ακεραιότητα της.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης: Να εγκαταλείψει η Τουρκία την επιθετική συμπεριφορά

Αναφερόμενος στη συζήτηση των ηγετών των κρατών – μελών του Νότου, ο κ. Μακρόν είπε πως «μεταφέραμε ένα μήνυμα σταθερότητας και ειρήνης». Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως «ήδη μπορούμε να δούμε αποτελέσματα, δεδομένου ότι ήδη παρατηρούμε αποκλιμάκωση όσον αφορά την περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου. Είναι ένα πάρα πολύ απτό και συγκεκριμένο αποτέλεσμα».

Ακόμα ανέφερε ότι οι ηγέτες της EUMED 9 συζήτησαν για την προοπτική της Ε.Ε. και την κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει. «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να δούμε τι μας ενώνει» τόνισε σχετικά ο κ. Μακρόν. Περαιτέρω, γνωστοποίησε πως τον Νοέμβριο θα διοργανωθεί μια νέα σύνοδος της Ε.Ε. για τη Λιβύη.

Ξεκινώντας τη δήλωσή του, ο Γάλλος Πρόεδρος εξέφρασε τις ευχές του στον ελληνικό λαό γα την 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT