Γ. Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι πολίτες δικαιούνται να έχουν προνόμια

Γ. Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι πολίτες δικαιούνται να έχουν προνόμια

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ειδικότερα, για την πανδημία και τα νέα μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο για τους εμβολιασμένους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το νέο πλαίσιο θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όπως είναι τώρα. 

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως «ο σχεδιασμός προσαρμόζεται ανάλογα στις συνθήκες και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αποτυχημένο ένα σχέδιο που έχει εφαρμοστεί έως σήμερα και έχει οδηγήσει 2 στους 3 πολίτες να είναι θωρακισμένοι απέναντι στην πανδημία.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα πλήρους κατάργησης των μινι lockdown ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αύριο ο κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια».

Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου απάντησε στην ερώτηση για το πώς ερμηνεύεται το γεγονός ότι στην Ελλάδα έχουμε περισσότερους θανάτους ανα 100.000 κατοίκους απ΄οτι οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης

«Η ερμηνεία είναι επιστημονική και κατά δεύτερο λόγο πολιτική», δήλωσε. Οταν υπάρχει μια σαφής ερμηνεία του φαινομένου, η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί είπε ο εκπρόσωπος. 

Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου η ελληνογαλλική συμφωνία αποτελεί επιτυχία της χώρας μας, αναβαθμίζει στρατηγικά την Ελλάδα και χρειάζεται μια πανεθνική πανστρατιά στήριξης των εθνικών μας συμφερόντων.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να επιδείξει πολιτική ανεπάρκεια. «Χθες ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε μια ομιλία ανερμάτιστη γεμάτη κλισέ και ψέματα».

«Για πολλοστή φορά ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει την πολιτική του ανεπάρκεια. Παραμένει προσκολλημένος σε ιδέες και ερμηνευτικά σχήματα του περασμένου αιώνα. Επιλέγει να απόσχει από το εθνικό μέτωπο θωράκισης της χώρας», πρόσθεσε.

Περιστατικά βίας

Αναφερόμενος στα περιστατικά βίας που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως δεν θα υπάρξει καμία ανοχή. Όπως είπε, η κυβέρνηση απαντά με την εφαρμογή του νόμου. «Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας θα πράξουν όλα όσα απαιτούνται. Δεν θα επιτρέψουμε την νεκρανάσταση νεοναζιστικών συμμοριών», επεσήμανε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT