«Δεν εγκαταλείπουμε καμία γυναίκα», το μήνυμα της ΠτΔ

«Δεν εγκαταλείπουμε καμία γυναίκα», το μήνυμα της ΠτΔ

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών υποστήριξης της ισότιμης θέσης των γυναικών στον σύγχρονο κόσμο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο γυναίκες βουλευτές, δικαστές και δικηγόρους που έφθασαν στη χώρα μας με τις οικογένειές τους από το Αφγανιστάν

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών υποστήριξης της ισότιμης θέσης των γυναικών στον σύγχρονο κόσμο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο γυναίκες βουλευτές, δικαστές και δικηγόρους που έφθασαν στη χώρα μας με τις οικογένειές τους από το Αφγανιστάν. Η Ελλάδα είναι η ενδιάμεση στάση, καθώς οδεύουν για τον τελικό προορισμό τους σε άλλες δυτικές χώρες.

«Γυναίκες βουλευτές, δικαστές και δικηγόροι, εκπροσωπείτε όλες τις γυναίκες του Αφγανιστάν, δασκάλες, αστυνομικούς, νοικοκυρές και νέα κορίτσια που ονειρεύονται να ζήσουν σε μια ελεύθερη χώρα» είπε η κ. Σακελλαροπούλου. Σε μια έμμεση αλλά σαφή κριτική προς το καθεστώς των Ταλιμπάν, αλλά και κάθε καθεστώς που εφαρμόζει πολιτικές διακρίσεων, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έχοντας δίπλα της τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τόνισε ότι «τα οικουμενικά δικαιώματα των γυναικών βρίσκονται πέρα και πάνω από τοπικά ήθη, πολιτιστικές ιδιομορφίες και θρησκευτικές παραδόσεις. Δεν αίρονται από πολιτικές, θρησκευτικές ή στρατιωτικές ηγεσίες, δεν είναι διαπραγματεύσιμα»

Η κ. Σακελλαροπούλου συναντήθηκε χθες με γυναίκες που έφθασαν στη χώρα μας με τις οικογένειές τους από το Αφγανιστάν.

Με τη φράση «δεν σας εγκαταλείπουμε» η κ. Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε στην πρόσφατη έκκληση γυναικών προέδρων και πρωθυπουργών προς τους κατόχους της εξουσίας στο Αφγανιστάν να υποστηρίξουν και να προωθήσουν τα δικαιώματα των κοριτσιών και των γυναικών.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλωσόρισε τις κυρίες από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας ότι «η χώρα μας ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών Αφγανών γυναικών»

Νωρίτερα η κ. Σακελλαροπούλου δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτα Δημητρίου. Οι δύο πρόεδροι αναφέρθηκαν σε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, από το Κυπριακό έως την πανδημία και την κλιματική κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT