ΚΙΝΑΛ: Η ώρα των ντιμπέιτ στη μάχη της ηγεσίας

ΚΙΝΑΛ: Η ώρα των ντιμπέιτ στη μάχη της ηγεσίας

«Αναίμακτα» κύλησε τελικά η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη διάδοχη κατάσταση μετά την αιφνίδια απώλεια της Φώφης Γεννηματά

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αναίμακτα» κύλησε τελικά η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ σχετικά με τη διάδοχη κατάσταση μετά την αιφνίδια απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Εντός ολίγων λεπτών και ομόφωνα οι βουλευτές αποφάσισαν να ασκεί ο Βασίλης Κεγκέρογλου ως γενικός γραμματέας τη «θεσμική» διεύθυνση της Κ.Ο. και να επωμιστούν την εκπροσώπηση του κόμματος στη Βουλή έως τις εσωκομματικές κάλπες οι Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης. Το ζήτημα είχε προκαλέσει εσωτερική ένταση, κυρίως για τον ρόλο που θα είχε ο βουλευτής Ηρακλείου, ωστόσο εντέλει βρέθηκε κοινό έδαφος, για το οποίο πάντως χρειάστηκε σειρά επαφών το Σαββατοκύριακο.     

Οι βουλευτές αποφάσισαν μέχρι την εκλογή προέδρου τη «θεσμική» διεύθυνση του κόμματος να έχει ο Β. Κεγκέρογλου και την εκπροσώπηση στη Βουλή οι Κ. Σκανδαλίδης, Μ. Κατρίνης.

Οσον αφορά το προεκλογικό μέτωπο, το ζήτημα των ντιμπέιτ μεταξύ των έξι υποψηφίων αναδύεται στο προσκήνιο. Υπέρ της διεξαγωγής τους τάσσονται άπαντες και μένει να αποσαφηνιστεί ο χρόνος και το πλαίσιο. Χθες ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε να γίνουν τρία ντιμπέιτ: δύο έως τις 5 Δεκεμβρίου και ένα πριν από τον δεύτερο γύρο, ανάμεσα στους δύο που θα δώσουν την τελική μάχη. Από την πλευρά του, ο Παύλος Γερουλάνος εισηγήθηκε τέσσερις θεματικές «τηλεμαχίες» σε ισάριθμες πόλεις της περιφέρειας, καθώς και ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους αποδήμους. Από τη Χαρ. Τρικούπη αναφέρουν ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες. Θεωρείται βέβαιο ότι θα διεξαχθεί τουλάχιστον ένα ντιμπέιτ, που πιθανότατα δεν θα είναι το μοναδικό.

Την ίδια ώρα, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του (ρ/σ ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε ότι δεν αναζητεί «δικαίωση, ούτε ρεβάνς». Αναφερόμενος στο αφήγημα της «προοδευτικής διακυβέρνησης» χάραξε σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «συντηρητικό κόμμα», συμπληρώνοντας ότι δοκιμάστηκε ως αντιπολίτευση και κυβέρνηση, εκφράζοντας «κρατισμό, πελατειακές αντιλήψεις και παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ». Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επαναφοράς του ονόματος και των συμβόλων του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι «μας ανήκουν και θα τα αξιοποιήσουμε» και παραπέμποντας στο μετεκλογικό συνέδριο της παράταξης.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, στον ίδιο σταθμό, ανέδειξε εκ νέου ως «ύποπτο» τον όρο της προοδευτικής διακυβέρνησης, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά στον κ. Παπανδρέου. Οπως τόνισε, πρόκειται για αφήγημα που έχει αναδείξει ο Αλ. Τσίπρας, σημειώνοντας σχετικά ότι εάν ο ίδιος εκλεγεί, «την άρνηση που έχει εισπράξει (σ.σ. ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ) από το ΚΚΕ και τον Βαρουφάκη δεν θα την καλύψει με εμάς, το ΠΑΣΟΚ θα του πει “όχι”».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT