ΚΙΝΑΛ: Ντιμπέιτ σε χαμηλούς τόνους

Τη δική του στρατηγική επιχείρησε να αναδείξει ο καθένας από τους πέντε υποψηφίους για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ στο χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ, που κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και χωρίς τη συμμετοχή του κ. Γιώργου Παπανδρέου.

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με το ντιμπέιτ των «πέντε» (στην ΕΡΤ1), λόγω της γνωστής απουσίας του Γιώργου Παπανδρέου, κορυφώθηκε χθες βράδυ η προεκλογική περίοδος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, με τους κ. Ανδρουλάκη, Γερουλάνο, Καστανίδη, Λοβέρδο και Χρηστίδη να απαντούν σε ερωτήσεις πέντε θεματικών ενοτήτων, αλλά και σχολιάζοντας τις απαντήσεις των συνυποψηφίων τους.

Στην πρώτη θεματική ενότητα, σχετικά με τη διαχείριση κρίσεων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ερωτηθείς πώς θα διαχειριστεί πιθανές κρίσεις «από απόσταση» (δεδομένου ότι θα διατηρήσει την έδρα στην Ευρωβουλή), υπενθύμισε πως ως ευρωβουλευτής υπήρξε εισηγητής του σχετικού ευρωπαϊκού μηχανισμού. «Οραματίζομαι ένα κόμμα που θα έχει τρόπο να δημιουργεί ανθεκτικότητα στο κράτος. Σε επίπεδο Ευρωβουλής θα κάνω παρεμβάσεις σχετικά με τα εθνικά μας θέματα, όπως η Τουρκία και το σύμφωνο σταθερότητας», ανέφερε, προσθέτοντας πως όλο το διάστημα που θα μεσολαβήσει, πλην της Ολομέλειας του Ε.Κ., θα βρίσκεται στην Ελλάδα.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ερωτηθείς για την ανάγκη συναινέσεων στην αντιμετώπιση κρίσεων, σημείωσε πως χρειάζονται συνεργασίες, αλλά «η ευθύνη πηγαίνει πάντοτε σε έναν», ασκώντας κριτική στους κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα για το ζήτημα της πανδημίας. «Είμαι πάντα υπέρ των συνεργασιών, αλλά πάνω σε ένα προγραμματικό πλαίσιο και όχι για να ανταλλάσσουμε καρέκλες μεταξύ μας», είπε ακόμη.  

Διαφορετικές στρατηγικές από τους πέντε υποψηφίους κατά τη χθεσινή τηλεμαχία, από την οποία απουσίαζαν οι μεγάλες εντάσεις.

Ο Χάρης Καστανίδης, σε ερώτηση για το «αν το αόρατο χέρι της αγοράς είναι άχρηστο σε περιόδους κρίσης», τόνισε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στην οικονομική αλλά και στην πανδημική κρίση, πως «οι νεοφιλελεύθερες ιδέες έχουν ένα κενό». «Η σύγχρονη ελληνική σοσιαλδημοκρατία αυτό πρέπει να κάνει, να ξαναδιορθώσει τις αγορές στο όνομα των ανθρώπων και των ελπίδων τους», πρόσθεσε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ερωτηθείς σχετικά με την πανδημία και το ενδεχόμενο συνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για «απροθυμία, καθυστερήσεις και μέτρα που έλαβε μετά τον κατάλληλο χρόνο». Ως προς το θέμα της συνεννόησης, είπε μεν ότι «η πανδημία μάς αφορά όλους και συζητάμε με όλους», αλλά απέρριψε «υπερβολές, όπως το ξεστοκάρισμα της AstraZeneca», παραπέμποντας στη σχετική αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Παύλος Χρηστίδης, σε ερώτηση για το ποια από τις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας διαχειρίστηκε καλύτερα τις κρίσεις που αντιμετώπισε, στράφηκε κατά Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους στο ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης. «Πετροβολούσαν τον πυροσβέστη που πήγε να σβήσει τη φωτιά», είπε χαρακτηριστικά για την έλλειψη συναίνεσης απέναντι στην τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Οσον αφορά τα διαδικαστικά των εκλογών, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια κομματική επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ), υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test 48ώρου θα έχουν μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι στη διαδικασία. Συνεπώς, δεν υπάρχουν περιορισμοί προσέλευσης για τους ανεμβολίαστους πολίτες, παρότι αρχικά είχε εξεταστεί οι παραπάνω προϋποθέσεις να ισχύσουν και για τους ψηφοφόρους. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Οι ψηφοφόροι θα εισέρχονται ένας ένας στο εκλογικό τμήμα, ενώ υποχρεωτικά κατά την αναμονή τους εκτός του εκλογικού κέντρου θα κρατούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT