Π. Κουρουμπλής: Μομφή Τασούλα για την αναφορά σε «δολοφόνους»

Π. Κουρουμπλής: Μομφή Τασούλα για την αναφορά σε «δολοφόνους»

1' 49" χρόνος ανάγνωσης

Θύελλα προκλήθηκε χθες στη Βουλή εξαιτίας της επιλογής του κ. Π. Κουρουμπλή όχι μόνο να χαρακτηρίσει από του βήματος της Εθνικής Αντιπροσωπείας «δολοφόνους» τα στελέχη και τους βουλευτές της κυβερνώσας πλειοψηφίας, με αφορμή την έκθεση Τσιόδρα – Λύτρα για τις ΜΕΘ και την πανδημία, αλλά και να αρνηθεί να ανακαλέσει τον υβριστικό όρο, αν και του ζητήθηκε πολλές φορές.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, αποδοκίμασε εντονότατα το γεγονός και ενεργοποιώντας τα σχετικά πειθαρχικά εργαλεία του Κανονισμού δήλωσε ότι στιγματίζει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς – ποινή η οποία θεωρείται για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα από τις σοβαρότερες. Είχαν προηγηθεί εντονότατες επικρίσεις για τη στάση του κ. Κουρουμπλή από την πλευρά τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΚΙΝΑΛ, αλλά –όπως προαναφέρθηκε– ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησε δηλώνοντας ότι εμμένει στα όσα ακραία είχε πει. Διά των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να ρίξει τους τόνους, αλλά με τρόπο ο οποίος δεν θεωρήθηκε αρκετός από τη γαλάζια πλειοψηφία.

Ο Π. Κουρουμπλής αρνήθηκε να ανακαλέσει τον υβριστικό όρο, αν και του ζητήθηκε πολλές φορές – Ευθεία καταδίκη από ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ.

Για «άστοχες εκφράσεις» μίλησε ο κ. Π. Σκουρλέτης, ενώ λίγο αργότερα ο κ. Ν. Φίλης σημειώνοντας ότι «δεν μας καλύπτουν όσα είπε» ο κ. Κουρουμπλής, έκλεισε την παρέμβασή του λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη με την πολιτική της για τους νεκρούς. Ευθεία καταδίκη των όσων είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε από την πρώην γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς και από την κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου. Κατόπιν τούτων, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Οικονόμου από τα κυβερνητικά έδρανα τόνισε πως ο κ. Αλ. Τσίπρας θα πρέπει να διαγράψει τον βουλευτή του αν δεν προσέλθει στη Βουλή να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα υβριστικά είπε, κάτι που τελικώς και συνέβη λίγες ώρες αργότερα.

Νωρίτερα το πρωί, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, λάμβανε αποστάσεις από μέρος της έκθεσης Τσιόδρα – Λύτρα, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνουμε τη θνητότητα» εντός και εκτός ΜΕΘ. Σημειώνεται, τέλος, ότι με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Ευ. Βενιζέλος μεταξύ άλλων συμφώνησε με τη χθεσινή δήλωση του κ. Τσιόδρα πως «δεν πρέπει να “εργαλειοποιείται” πολιτικά και μάλιστα κομματικά η επιστήμη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT