Μετασεισμοί από τη διαγραφή Κουρουμπλή

Μετασεισμοί από τη διαγραφή Κουρουμπλή

Δεν είναι μόνο η εσωτερική αναταραχή που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά το νέο μέτωπο που άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας με την κυβέρνηση.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μόνο η εσωτερική αναταραχή που προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ η διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή, αλλά το νέο μέτωπο που άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας με την κυβέρνηση. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου όλοι συμφώνησαν πως η αποπομπή του βουλευτή ήταν μονόδρομος, καθώς η αίθουσα της Ολομέλειας και πόσο μάλλον η συζήτηση του προϋπολογισμού δεν προσφέρονται για τοξικές δηλώσεις και σχόλια που δίνουν πάτημα στον αντίπαλο να περνάει στην αντεπίθεση. Επίσης, κανείς δεν διαφωνεί πως στο «σωσίβιο Κουρουμπλή» θα επιχειρούσε να πατήσει στη σημερινή συζήτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να αποφύγει τα ερωτήματα του Αλέξη Τσίπρα για τη μελέτη των καθηγητών Τσιόδρα – Λύτρα.

Η Ν.Δ. δεν άργησε να θυμίσει στην αξιωματική αντιπολίτευση πως τις ίδιες απόψεις περί δολοφόνων είχε εκφράσει από τις 29 Νοεμβρίου ο Παύλος Πολάκης με ανάρτησή του, χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία κύρωση και κανένα τελεσίγραφο εις βάρος του. «Μετά το έγγραφο της Γκάγκα για αναβολή των τακτικών χειρουργείων, νέο έγγραφο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης αναβάλλει και τα έκτακτα!!

Στο Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ τα κορυφαία στελέχη συμφώνησαν πως η αποπομπή του βουλευτή αποτελούσε μονόδρομο.

Είστε δολοφόνοι», ανέφερε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. να σχολιάζει: «Και άλλος είχε μιλήσει με την ίδια γλώσσα αλλά δεν διαγράφηκε. Προφανώς το “alter ego” έχει άλλη αντιμετώπιση».

O Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε στη γαλάζια παράταξη μέσω του Kontra Channel πως «θυμόμαστε πολύ καλά τον κ. Χρυσοχοΐδη να μας κατηγορεί με τη φράση “κάψατε 100 ανθρώπους” και ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον πιο χυδαίο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης, τον άνθρωπο που συνέκρινε ανθρώπινες ζωές με καμένα στρέμματα».

Παρά τον σάλο που προκλήθηκε πάντως, ο ανεξάρτητος πλέον Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως στη Βουλή μίλησε μετά λόγου γνώσεως: «Εγώ ό,τι είπα δεν το παίρνω πίσω… Οποιος νομίζει ότι θίγεται εγώ δημόσια δηλώνω ότι παραιτούμαι από την προστασία της ασυλίας μου, να μου κάνει μήνυση». Ο Γιάννης Οικονόμου στον ΑΝΤ1 επέρριψε τις ευθύνες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Το περιστατικό του κ. Κουρουμπλή δεν ήταν μια μεμονωμένη συμπεριφορά. Ηταν η κορυφή του παγόβουνου. Είναι η έκφραση της τοξικής αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει με επίκεντρο την πανδημία να κάνει ο κ. Τσίπρας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT