Θεωρείο: Στο Επικρατείας Παπαθανάσης – Σκυλακάκης

Θεωρείο: Στο Επικρατείας Παπαθανάσης – Σκυλακάκης

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πού θα πολιτευθούν στις επόμενες εκλογές οι Ν. Παπαθανάσης και Θ. Σκυλακάκης; Και για τους δύο υπουργούς έχουν ακουστεί πολλά σενάρια. Για τον μεν αν. υπουργό Ανάπτυξης ο Νότιος και ο Βόρειος Τομέας, για τον δε αν. υπουργό Οικονομικών η Α΄ Αθήνας, ο Βόρειος Τομέας, μέχρι και η Λακωνία και η… Ηλεία. Κρατήστε και ένα ακόμα σενάριο, που μπορεί να είναι και το επικρατέστερο: να μπουν στο Επικρατείας, είτε ο ένας από τους δύο είτε ακόμα και οι δύο. Ο λόγος είναι απλός: αμφότεροι είναι πολύτιμοι και στενοί συνεργάτες για τον Μητσοτάκη και πολύ πιθανόν να τους θέλει και μετά τις εκλογές στην κυβέρνησή του. Εάν όμως έχουν πολιτευτεί δίχως επιτυχία, τότε η παραμονή τους στο υπουργικό δεν θα είναι το ίδιο εύκολη όσο ως βουλευτές Επικρατείας.

Δεν θα είναι υποψήφιος

Μιας και ο λόγος για υποψηφιότητες, να σας πω για ένα ακόμα πρόσωπο για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά σενάρια. Αναφέρομαι στον Δ. Αβραμόπουλο. Ο πρώην υπουργός και επίτροπος έχει ακουστεί πως θα επανέλθει στην Α΄ Αθήνας, που είναι και το εκλογικό του «σπίτι», ενώ έχουν υπάρξει σενάρια ακόμα και για την Αρκαδία και την Ηλεία, τις δύο ιδιαίτερες πατρίδες του. Αν έπρεπε να ποντάρω κάπου, θα σας έλεγα πως ο Αβραμόπουλος δεν θα διεκδικήσει πουθενά ξανά τον σταυρό, έπειτα από τόσο μεγάλη πολιτική καριέρα. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως ο πρώην επίτροπος εγκαταλείπει την πολιτική, καθώς ο δημόσιος βίος δεν είναι μόνο για όσους διεκδικούν σταυρό.

Εκτός ΜΕΘ ο τέως

Εκτός ΜΕΘ βρίσκεται εδώ και λίγα 24ωρα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το Πόρτο Χέλι –όπου διαμένει μόνιμα– στην Αθήνα λόγω πνευμονίας. Ο τέως βασιλιάς ανταποκρίνεται θετικά στη φαρμακευτική αγωγή και εάν συνεχίσει έτσι, την επόμενη εβδομάδα θα πάρει εξιτήριο από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται.

To 2015-19

Στον ΣΥΡΙΖΑ, 2,5 χρόνια μετά τις εκλογές, τσακώνονται ακόμα για τον… κυβερνητικό απολογισμό. Το 35σέλιδο κείμενο του Αρ. Μπαλτά για τον απολογισμό της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε το αντικείμενο «τζαρτζαρίσματος» των μελών του Π.Σ. Τις περισσότερες ενστάσεις είχαν οι «προεδρικοί» και πολλοί από τους «συμμάχους», από τους οποίους φέρεται να ακούστηκε η φράση: «Ηρθαμε σε ένα κόμμα που ιδρύθηκε το 2019». Είναι βάση της συζήτησης, είπε ο Αλ. Τσίπρας, ενώ εκεί περίπου κινήθηκε και η πλευρά της «Ομπρέλας». Μια υποεπιτροπή, λοιπόν, από τους Α. Μπαλτά, Ν. Βούτση, Γ. Ραγκούση και Ν. Μπίστη θα κάνει τις επισημάνσεις, ώστε… όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT