Το «ψηφιακό κόμμα» προτεραιότητα ΚΙΝΑΛ

Το «ψηφιακό κόμμα» προτεραιότητα ΚΙΝΑΛ

Αποφασισμένοι να μη φρενάρει η νέα πανδημική καταιγίδα τον οδικό χάρτη ανασυγκρότησης της παράταξης εμφανίζονται στις τάξεις του ΚΙΝΑΛ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποφασισμένοι να μη φρενάρει η νέα πανδημική καταιγίδα τον οδικό χάρτη ανασυγκρότησης της παράταξης εμφανίζονται στις τάξεις του ΚΙΝΑΛ, παρότι η επέλαση της μετάλλαξης «Ομικρον» έχει ανατρέψει αρκετά απ’ όσα σχεδιάζονταν τις προηγούμενες εβδομάδες. Τα νέα δεδομένα, συνεπώς, φέρνουν στο προσκήνιο το εγχείρημα του «ψηφιακού κόμματος», το οποίο έχει ανέλθει στις πρώτες θέσεις της ατζέντας του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στόχος της Χαρ. Τρικούπη είναι να μην «ξεθωριάσει» το μομέντουμ που δημιούργησε η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες. Οι 270.000 ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής, αλλά και το ιδιαίτερα ισχυρό αποτύπωμα του νέου προέδρου στην περιφέρεια προσδοκάται να αποτελέσουν τον θεμέλιο λίθο στο πρότζεκτ της «αυτοοργάνωσης», ανοικοδομώντας το πάλαι ποτέ πανίσχυρο πασοκικό δίκτυο των τοπικών οργανώσεων. Από τη στιγμή, λοιπόν, που ο κορωνοϊός περιορίζει τις δυνατότητες περιοδειών και συγκεντρώσεων, στο ΚΙΝΑΛ δεν θέλουν να χαθεί χρόνος απευθείας επικοινωνίας με την ευρεία αυτή δεξαμενή.

Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να μη χαθεί το μομέντουμ που δημιούργησε η μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές κάλπες.

Οπως τονίζουν κομματικές πηγές, πρόκειται για ένα εγχείρημα που αποτελούσε, ούτως ή άλλως, προτεραιότητα, ωστόσο η ανάγκη υλοποίησής του έγινε πιο επιτακτική λόγω των συνθηκών. Γι’ αυτό και η Χαρ. Τρικούπη έχει πατήσει «γκάζι» προς αυτή την κατεύθυνση, συγκροτώντας ομάδα με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά και επικεφαλής τον Γιώργο Καραμανώλη, πρόσωπο με αξιοσημείωτη πορεία στην τεχνολογία και τις ψηφιακές υπηρεσίες.

Η οργανωτική στόχευση, πάντως, δεν είναι αμιγώς κομματική, αλλά και ευρύτερη, στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης πρότασης ψηφιακής διακυβέρνησης. Πεδίο στο οποίο, άλλωστε, η κυβέρνηση με τον –πασοκογενή– Κυριάκο Πιερρακάκη στο αρμόδιο υπουργείο, έχει καταγράψει υψηλές επιδόσεις. Ενώ, πάντως, το πρόγραμμα των περιοδειών του κ. Ανδρουλάκη παραμένει ρευστό λόγω πανδημίας, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επέλεξε το Βόρειο Αιγαίο για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Από χθες βρίσκεται στη Λήμνο, ενώ ανάλογου συμβολισμού αναμένεται να είναι και το μήνυμα που θα στείλει σήμερα κατά την τελετή αγιασμού των υδάτων στο νησί, με τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό στο επίκεντρο.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT