Θεωρείο: «Ειδική αποστολή» Μητσοτάκη

Θεωρείο: «Ειδική αποστολή» Μητσοτάκη

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φίλοι μας οι Σέρβοι, παρά τις λεκτικές αβρότητες και την κοινή θρησκευτική παράδοση, είναι ιδιαίτερα ανοικτοί προς την Αγκυρα, έχοντας στενή συνεργασία σε πολλά επίπεδα με τον Ερντογάν. Η πρόσφατη επίσκεψη τον περασμένο Νοέμβριο του Σέρβου ΥΠΕΞ Νίκολα Σελάκοβιτς στην Αθήνα δεν έλυσε χρονίζοντα προβλήματα. Κάπως έτσι πρέπει να αποφάσισε ο Μητσοτάκης πως είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνει ο ίδιος την πρώτη του επίσκεψη στη Σερβία, η οποία όπως έμαθα θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου. Η βελτίωση των σχέσεων με τη Σερβία και κυρίως η κατανόηση από την πλευρά τους των διαφορών με την Τουρκία είναι σημαντικό κομμάτι του βαλκανικού παζλ και χρειάζεται και πρωθυπουργική προώθηση.

Κλείδωσε η υποψηφιότητα

Η Μαρία Σπυράκη πέρασε τις διακοπές των Χριστουγέννων στην πατρίδα της, τη Θεσσαλονίκη, αλλά όπως έμαθα δεν έκανε μόνο διακοπές, καθώς οργανώθηκε ενόψει των επόμενων εκλογών. Η ευρωβουλευτής είχε ουκ ολίγες επαφές στη συμπρωτεύουσα, ενώ οργάνωσε και το γραφείο της καθώς ανακοίνωσε επισήμως σε συνεργάτες της την κάθοδό της στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Ο πρώτος στόχος είναι η εκλογή στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα πρόσθετα και έναν επόμενο στόχο για την πρώην εκπρόσωπο του κόμματος: το υπουργείο Ενέργειας, καθώς έχει ασχοληθεί πολύ με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Στα νότια ο Χρηστίδης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη ξεκινήσει μπαράζ συναντήσεων και με στελέχη του Κινήματος, ώστε να ολοκληρωθεί το παζλ του κόμματος που είναι ακόμα σε μεγάλο βαθμό ανολοκλήρωτο. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συναντηθεί και με τον Παύλο Χρηστίδη που κατά τη διάρκεια των εσωκομματικών εκλογών είχε περίπου παρόμοιο αφήγημα, κάνοντας λόγο για restart. Πρωτεύον, ωστόσο, θέμα για τον πρώην εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ είναι να βρεθεί η περιφέρεια στην οποία θα πολιτευτεί, θέμα που φαντάζομαι ότι θα συζητήσει με τον πρόεδρο. Θα πόνταρα σε μια υποψηφιότητά του στον νότιο τομέα, καθώς ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της 5ης Δεκεμβρίου είδα πως ο 39χρονος πολιτικός πήγε καλά στον Νότο, εκεί όπου εκλεγόταν και η Φώφη Γεννηματά.

Θερμή υποδοχή

Σας το είχα γράψει και παλαιότερα πως Διονύσης Χατζηδάκης και Τάκης Θεοδωρικάκος έχουν πολύ καλή συνεργασία. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώθηκε από τη θερμή υποδοχή που επιφύλαξε ο βουλευτής στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ανήμερα τα Θεοφάνια στο Παλαιό Φάληρο που αποτελεί την έδρα του, καθώς για πολλές δεκαετίες εκλεγόταν δήμαρχος. Να δούμε αν η βοήθεια του «ναυάρχου» θα αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT