Εξεταστική: Συνέχεια στην Ολομέλεια για ΜΜΕ, δημοσκοπήσεις

Εξεταστική: Συνέχεια στην Ολομέλεια για ΜΜΕ, δημοσκοπήσεις

Ραντεβού στην Ολομέλεια το προσεχές διάστημα έδωσαν χθες κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για ακόμα μία μετωπική σύγκρουση με επίκεντρο τα θέματα τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης

Ραντεβού στην Ολομέλεια το προσεχές διάστημα έδωσαν χθες κυβέρνηση και αντιπολίτευση, για ακόμα μία μετωπική σύγκρουση με επίκεντρο τα θέματα τα οποία αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις. Χθες, με 15 γαλάζιες ψήφους «υπέρ», 12 «κατά» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, με το «παρών» του εκ των ανεξαρτήτων βουλευτών Κ. Μπογδάνου και το ΜέΡΑ25 να απουσιάζει, καθώς από καιρό έχει αποχωρήσει από την επιτροπή, εγκρίθηκε το πόρισμα των βουλευτών της Ν.Δ., με τις πορισματικές γνώμες των υπολοίπων κομμάτων απλώς να επισυνάπτονται στο συνολικό κείμενο που θα τεθεί υπόψη της Εθνικής Αντιπροσωπείας προς τελική συζήτηση.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πόρισμα της Ν.Δ.

«Με την ολοκλήρωση των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής κατέπεσαν παταγωδώς όλοι οι ψευδείς ισχυρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδεικνύοντας με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι μοναδικός της στόχος ήταν η πολιτική στοχοποίηση, σπίλωση και δίωξη πολιτικών αντιπάλων, χωρίς ωστόσο να υφίσταται όχι μόνο η ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων, αλλά και αυτή ακόμη η ύπαρξη νομικών και πολιτικών επιχειρημάτων», είπε εκ μέρους της πλειοψηφίας η κ. Αικ. Παπακώστα. «Θεωρούμε την πρωτοβουλία μας να ζητήσουμε τη σύσταση αυτής της εξεταστικής επιτροπής απολύτως δικαιωμένη», αντέτεινε από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Γ. Ραγκούσης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Ν.Δ.: «Είσαστε μια κυβερνητική πλειοψηφία αδίστακτη, με πολιτική ευθύνη προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Το συγκρουσιακό κλίμα ανάμεσα κυρίως στην κυβερνώσα πλειοψηφία και την αξιωματική αντιπολίτευση εντοπίζεται όχι μόνο στην εξεταστική, αλλά και σε σχεδόν όλα τα θέματα που βρίσκονται στην επικαιρότητα. Ενδεικτικό είναι πως χθες, με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης για τον ανταγωνισμό, υπήρξε εκ νέου προσωπική κόντρα Αδ. Γεωργιάδη και Π. Πολάκη περί αριστερής ιδεολογίας, με αναφορές που παρέπεμπαν στη σοβιετική εποχή και την περίοδο του εμφυλίου στην Ελλάδα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους κάνει λόγο για «σαπίλα και διαφθορά του καθεστώτος Μητσοτάκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT