Rafale: Αντιπαράθεση με φόντο την παραλαβή

Rafale: Αντιπαράθεση με φόντο την παραλαβή

Νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό πυροδότησε χθες η τελετή παραλαβής των νέων μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να επικρίνει τις κυβερνητικές επιλογές.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό πυροδότησε χθες η τελετή παραλαβής των νέων μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να επικρίνει τις κυβερνητικές επιλογές. Οι τόνοι, για ακόμα μία φορά, ήταν πολύ υψηλοί στην αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ελληνικός λαός σήμερα αισθάνεται ασφαλέστερος και υπερήφανος. Ο κ. Τσίπρας, αυτή τη μέρα τουλάχιστον, θα μπορούσε να αφήσει στην άκρη τη μικροπρέπεια και την αντιπαράθεση για μια μεγάλη επιτυχία της πατρίδας», είπε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, για να σχολιάσει αρνητικά το γεγονός ότι στη χθεσινή τελετή παραλαβής ήταν απόντα τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Ελπίζουμε και ευχόμαστε στην επόμενη ιστορική στιγμή για τις Ενοπλες Δυνάμεις μας να παρευρεθεί έστω και ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγορούν την κυβέρνηση για επικοινωνιακή εκμετάλλευση της παραλαβής των Rafale.

«Κανένα κόμμα ποτέ στη σύγχρονη ιστορία του τόπου δεν μετέτρεψε αγορά εξοπλισμών με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάλιστα δεν περισσεύουν, σε κομματικό σποτ. Ντροπή και εθνική καπηλεία», ανέφερε νωρίτερα σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Αλ. Τσίπρας, ενώ σε κοινή τους δήλωση τα στελέχη του κόμματος Θ. Δρίτσας και Γ. Τσίπρας, αιτιολογούσαν την απουσία από την εκδήλωση λέγοντας ότι από την κυβέρνηση προσκλήθηκαν βουλευτές, ενώ «οι αρχηγοί των κομμάτων αγνοήθηκαν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ν. Ανδρουλάκης, σε δήλωσή του αναφέρει: «Είναι ντροπή οι αγορές των αεροπλάνων Rafale που έγιναν με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που ακόμα υφίστανται τις συνέπειες της πανδημίας και της ακρίβειας που καλπάζει, να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της Ν.Δ.».

Στην εκτίμηση ότι «οι κυβερνητικές φιέστες με τα Rafale δεν μπορούν να κρύψουν ότι, στις τραγικές συνθήκες της πανδημίας και της ακρίβειας, ο λαός καλείται να επωμιστεί –με ευθύνη της κυβέρνησης και όλων των άλλων κομμάτων που τα ψήφισαν– το υπέρογκο κόστος αυτών των πολεμικών αεροσκαφών, που υπηρετούν κυρίως την εμπλοκή της χώρας στα επιθετικά σχέδια των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών συμμαχιών», προέβη το ΚΚΕ. «Η κυβέρνηση μετέτρεψε τα Rafale από μέσα προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας σε μέσο κομματικής προπαγάνδας», σχολιάζει η Ελλ. Λύση, ενώ το ΜέΡΑ25 αναφέρει πως ο πρωθυπουργός «αφού δεν μπορεί να παράσχει για μία ακόμα φορά άρτο στην κοινωνία, παρέχει θεάματα και μάλιστα ακριβοπληρωμένα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT