Θεωρείο: Aνοικτή η απόσυρση

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γιώργος Καμίνης, όπως έχει γραφτεί κατά κόρον, σκέπτεται να είναι υποψήφιος στη Χίο, νησί στο οποίο παραδοσιακά το ΠΑΣΟΚ έχει υψηλά ποσοστά και εκλέγει βουλευτή. Τα πράγματα, ωστόσο, περιπλέκονται εάν η Χίος μετατραπεί, μετά την απογραφή, σε μονοεδρική.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι απίθανο να τον δούμε να μην είναι καθόλου υποψήφιος στις επόμενες εθνικές εκλογές, καθώς, εκτός των άλλων, ο 68χρονος πρώην δήμαρχος Αθηναίων «πιέζεται» και από την αλλαγή της ηλικιακής γενιάς στο ΠΑΣΟΚ.

Επεσε γενιά

Για του λόγου το ασφαλές οι χθεσινές ανακοινώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη με τα ονόματα εκείνων που θα στελεχώσουν σε καίριες θέσεις το κόμμα είχαν ένα κοινό πολιτικό χαρακτηριστικό: έριξαν κι άλλο τον μέσο όρο ηλικίας τόσο στο κόμμα όσο και στο πολιτικό σκηνικό, στέλνοντας μήνυμα ανανέωσης.

Αν εξαιρέσει κανείς τον 70χρονο Βαγγέλη Αργύρη, όλοι οι υπόλοιποι είναι μεταξύ 35 και 44 ετών, δίνοντας έναν μέσο όρο ηλικίας 40 ετών, μικρότερο δηλαδή και από τον ίδιο τον 42χρονο πρόεδρο του κόμματος.

Β΄ Θεσσαλονίκης

Ο πιο νεαρός είναι ο Θανάσης Γλαβίνας, ετών 35, καθώς έχει γεννηθεί το 1987, ο οποίος αναλαμβάνει μάλιστα το υψηλό πόστο του διευθυντή της Κ.Ο. Ο Γλαβίνας, με καλές σπουδές στο εξωτερικό, είναι γιος του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιωάννη Γλαβίνα, ο οποίος εκλεγόταν από το 1981 έως το 1996 στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Εικάζω πως ο υιός Γλαβίνας μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην επόμενη Βουλή πάλι μέσα από τη Β΄ Θεσσαλονίκης.

Σημιτικός

Από την άλλη, ενδιαφέρον έχει η επιλογή του Βαγγέλη Αργύρη για τη θέση του υπευθύνου της επιτροπής ψηφοδελτίων. Ο Αργύρης, 70 ετών σήμερα, έχει μακρά εμπειρία, καθώς έχει διατελέσει υφυπουργός Γεωργίας από το 2000 έως το 2004, ενώ εκλεγόταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 1993 έως το 2012. Στην εσωτερική σκακιέρα θεωρείται εκφραστής του εκσυγχρονισμού, έχοντας στενές σχέσεις με τον Κώστα Σημίτη. Πλέον θα έχει και την ευθύνη της εκλογικής ετοιμασίας του κόμματος.

Κοφτή απάντηση

Το σχόλιο κυβερνητικών πηγών για το περίφημο πλέον σήμα της Ν.Δ. που εμφανίστηκε στο σποτ με τα Ραφάλ ήταν λακωνικό: «Οι πολίτες ψήφισαν Ν.Δ. και η Ν.Δ. προχώρησε μετά 10 χρόνια σε εξοπλιστική θωράκιση για τη χώρα. Και προβάλλει το έργο της», έλεγαν κυβερνητικές πηγές και πρόσθεταν: «Ας έβγαζαν σποτ και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέστησαν καν στην τελετή παραλαβής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT