Το πόρισμα της Εξεταστικής στην Ολομέλεια

Το πόρισμα της Εξεταστικής στην Ολομέλεια

Την επόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου προσδιορίστηκε να πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις.

1' 46" χρόνος ανάγνωσης

Την επόμενη Παρασκευή 28 Ιανουαρίου προσδιορίστηκε να πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της Εξεταστικής επιτροπής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις. Η απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή διάσκεψη των προέδρων, καθώς είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα υπογεγραμμένο από το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., με πρώτο υπογράφοντα τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Το πόρισμα της πλειοψηφίας, μαζί με τις πορισματικές γνώμες που υπέβαλαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, παραδόθηκε χθες το πρωί στον πρόεδρο της Βουλής Κων. Τασούλα από τον πρόεδρο της Εξεταστικής Γ. Κεφαλογιάννη. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε στην εθνική αντιπροσωπεία ότι «ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης και 156 βουλευτές του κόμματός του υπέβαλαν πρόταση για τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής επιτροπής». Ηταν μία κίνηση που φάνηκε να αιφνιδιάζει ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ δίνει και την αίσθηση –όπως σχολιάστηκε– ότι η «γαλάζια» πλειοψηφία επιθυμεί να έχει τον έλεγχο των κινήσεων και να κερδίζει τις εντυπώσεις και σε αυτό το πεδίο, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής επιδιώκει να επενδύσει πολιτικά.

Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη στη Βουλή, με τον πρώτο να αποκαλεί τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «άτυπο αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή η κυβερνώσα πλειοψηφία υπογράμμιζε το γεγονός ότι το δικαίωμα στην αντιπολίτευση να συγκροτούνται με δική της πρωτοβουλία εξεταστικές επιτροπές, κατοχυρώθηκε συνταγματικά κατά την τελευταία αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας, έπειτα από πρόταση της Ν.Δ. Η στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των εργασιών της Εξεταστικής, καθώς και οι καθημερινές συγκρούσεις τους με τη Ν.Δ. εντός του Κοινοβουλίου επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας –όπως φάνηκε και χθες σε συνεδρίαση για την ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης– καταδεικνύουν πως η ειδική συνεδρίαση της προσεχούς Παρασκευής θα διεξαχθεί μέσα σε εκρηκτικό κλίμα.

Ενδεικτικό, όπως προαναφέρθηκε, πως ενώ αντικείμενο συζήτησης ήταν νομοθέτημα για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, υπήρξαν συγκρούσεις για την πανδημία και τα αεροσκάφη Rafale, με τους Αδ. Γεωργιάδη και Π. Πολάκη, μεταξύ άλλων, να ανταλλάσσουν κατηγορίες: «Προστάτη των χονδρεμπόρων» των διαγνωστικών τεστ χαρακτήρισε τον υπουργό Ανάπτυξης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Γεωργιάδη να απαντά χαρακτηρίζοντάς τον «άτυπο αρχηγό του αντιεμβολιαστικού κινήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT