Παρουσίαση του Eteron από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Παρουσίαση του Eteron από τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

Παρουσιάστηκε το νέο ινστιτούτο Eteron (eteron.org), τη διεύθυνση του οποίου έχει αναλάβει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσιάστηκε το νέο ινστιτούτο Eteron (eteron.org), τη διεύθυνση του οποίου έχει αναλάβει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Στην τοποθέτησή του ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρθηκε στις συνεργασίες που θα έχει με οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Οι τρεις πρώτες θεματικές του Eteron μέσα στο 2022 είναι: 1) Το project «Ενοίκια στα Υψη». Η στεγαστική επισφάλεια σήμερα, που αφορά το ζήτημα της στέγασης και των ενοικίων στα μεγάλα αστικά κέντρα και ειδικά στην Αθήνα. 2) Το project «Gen Z – Voice On», που επιχειρεί να ανοίξει το «μαύρο κουτί» και να εξερευνήσει τα βασικά χαρακτηριστικά της γενιάς Z (προσεγγιστικά 15-25 ετών) στην Ελλάδα. 3) Το project «Οικονομική Δικαιοσύνη». Αναζητώντας ένα νέο παράδειγμα, που διερευνά τη σημερινή πραγματικότητα σχετικά με την οικονομική πολιτική, αλλά και τις εναλλακτικές προσεγγίσεις, διεργασίες και δυνατότητες.

Τα τρία πρώτα projects του νέου ινστιτούτου αφορούν τη στεγαστική επι-σφάλεια, τη γενιά Z και την «οικονομική δικαιοσύνη».

Στην εισήγησή του ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε πως «στο Eteron  επιδιώκουμε να δυναμώσουμε τις ιδέες και τα επιχειρήματα, τα άτομα και τις οργανώσεις, για μια κοινωνία που θα βάζει τις πραγματικές ανάγκες στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης. Δουλεύουμε μέσα από την έρευνα και την παραγωγή γνώσης, την ενδυνάμωση των πολιτών και της κοινωνίας, και τις δικτυώσεις και συνεργασίες, με σεβασμό, προσήλωση σε κοινές αξίες και ανοιχτότητα». Σημείωσε πως «η όλη ιδέα για τη δημιουργία ενός τέτοιου οργανισμού ξεκινάει από μια απλή διαπίστωση. Οτι ζούμε σε μια περίοδο που συμβαίνουν τεκτονικές αλλαγές γύρω μας σε όλα τα επίπεδα, όπου πρακτικά τίποτα δεν μένει το ίδιο σε επίπεδο κοινωνικών εξελίξεων, στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT