Πάιατ για σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη: Mεγάλο βήμα για την ενεργειακή ασφάλεια

Πάιατ για σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη: Mεγάλο βήμα για την ενεργειακή ασφάλεια

Ο πρέσβης των ΗΠΑ έκανε λόγο για «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή ασφάλεια και το κλίμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη»

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για την κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης, που έλαβε σήμερα η εταιρεία που αναπτύσσει το έργο, χαιρέτισε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ.

Ειδικότερα, μέσω Twitter, ο κ. Πάιατ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και χαρακτήρισε την απόφαση «ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την ενεργειακή ασφάλεια και το κλίμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Η εταιρεία Gastrade που αναπτύσσει το έργο, ανακοίνωσε ότι ελήφθη σήμερα η Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID) για την κατασκευή του πλωτού Τερματικού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρείας ενέκρινε ομόφωνα ότι όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την υλοποίηση του έργου έχουν εξασφαλισθεί και το έργο προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Η λήψη της FID αποτελεί το τελευταίο αλλά πιο σημαντικό βήμα για την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT