Βουλή: Live η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στην Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ

Βουλή: Live η ομιλία του Ν. Ανδρουλάκη στην Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ομιλία του προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, προς την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, με φόντο την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, έκανε δεκτό το αίτημα του Κινήματος Αλλαγής, να συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στις 8 το πρωί της Κυριακής.

Αρχικά, το Κίνημα Αλλαγής είχε προγραμματίσει συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με θέμα την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την Κυριακή, 30/01/2022, στις 12:00, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας απάντησε ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συγκληθεί η Κ.Ο. του κόμματος, την ίδια στιγμή που αρχίζουν οι ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων, κατά τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας.

Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι θεωρεί πως η ταυτόχρονη διαδικασία είναι προβληματική, για τη βαρύτητα της διαδικασίας (συζήτησης πρότασης δυσπιστίας) και η πρακτική αυτή πρέπει να λυθεί στη διάσκεψη των προέδρων.

Σημείωσε, δε, ότι πρέπει να διαφυλαχθεί μια κορυφαία διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου όπως είναι η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT