Διακοπή στη Βουλή εξαιτίας του Πολάκη

Διακοπή στη Βουλή εξαιτίας του Πολάκη

Σοβαρό επεισόδιο που οδήγησε σε διακοπή των νομοθετικών εργασιών της Εθνικής Αντιπροσωπείας προκάλεσε χθες στην Ολομέλεια ο κ. Π. Πολάκης, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κων. Τασούλα, να τον καταγγέλλει για φθηνό ακτιβισμό.

57" χρόνος ανάγνωσης

Σοβαρό επεισόδιο που οδήγησε σε διακοπή των νομοθετικών εργασιών της Εθνικής Αντιπροσωπείας προκάλεσε χθες στην Ολομέλεια ο κ. Π. Πολάκης, με τον πρόεδρο της Βουλής, Κων. Τασούλα, να τον καταγγέλλει για φθηνό ακτιβισμό. Oλα άρχισαν επειδή ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενος να τηρήσει τον Κανονισμό και να μιλήσει σχετικά με το υπό συζήτηση νομοθέτημα του υπ. Ανάπτυξης, εκφωνούσε μονοθεματική –για την υπόθεση Novartis– ομιλία υψηλών καταγγελτικών τόνων.

Ο προεδρεύων της συνεδρίασης, Χαρ. Αθανασίου, αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση, αφού παρά τις προειδοποιήσεις του αλλά και το κλείσιμο των μικροφώνων δεν έπεισε τον κ. Πολάκη να λειτουργήσει βάσει του Κανονισμού. Ακόμα και με κλειστά μικρόφωνα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε την ομιλία του, ενώ και κατά τη διάρκεια της μισάωρης διακοπής παρέμενε όρθιος στο βήμα. Ο έτερος των αντιπροέδρων, Αθ. Μπούρας, ανακοίνωσε τελικά από την έδρα την οριστική για χθες διακοπή της συνεδρίασης και μετέφερε τη θέση του προέδρου του Σώματος, σύμφωνα με την οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μεταβάλει το Κοινοβούλιο σε χώρο φτηνού ακτιβισμού και κατάληψης διασύροντάς το. Για «πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά ήθη εκτροπή εις βάρος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ.» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT