Θεωρείο: Νέα υποψηφιότητα στην Ανατολική Αττική

Θεωρείο: Νέα υποψηφιότητα στην Ανατολική Αττική

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, είναι ο νέος παίκτης που έχει «κλειδώσει» για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Αν. Αττική και θα προστεθεί στον επίσης «νέο» Στ. Πέτσα, που εδώ και καιρό «τρέχει» στην ίδια περιφέρεια. Η Ζαχαράκη από καιρό αναζητούσε περιφέρεια για να είναι υποψήφια. Τα δεδομένα που την οδηγούν εκεί είναι πως το Μαξίμου τη θέλει στην επόμενη Βουλή και ως εκ τούτου πρέπει να πολιτευτεί σε περιφέρεια όπου έχει αυξημένες πιθανότητες να εκλεγεί. Η Αν. Αττική είναι μια τέτοια περιφέρεια, καθώς η Ν.Δ. αυξάνει διαρκώς τις εκλογικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ μπορεί να αυξήσει και τους βουλευτές μετά την απογραφή. 

Πακέτο στους αγρότες

Περιοδείες σε αγροτικές περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κακοκαιρία κάνει τις τελευταίες ημέρες ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανός, ο οποίος βρέθηκε σε Μαραθώνα, Αργολίδα και Λακωνία και συνομίλησε με αγρότες, οι οποίοι έχουν αγριέψει ιδιαίτερα. Ο υπουργός τούς καθησύχασε και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, τα επόμενα 24ωρα θα ανακοινωθεί νέο πακέτο στήριξης του αγροτικού κόσμου, όπως τους είπε (σ.σ. ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί). Οι εξαγγελίες, όπως μου μεταφέρθηκε από όσους πήραν μια πρώτη γεύση, «μυρίζουν» εκλογές, καθώς ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό τον αγροτικό κόσμο. Η κυβέρνηση πάντως ξορκίζει κάθε τέτοιο σενάριο λέγοντας πως οι κάλπες θα στηθούν στην ώρα τους. 

100 χρόνια

Σε μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή συμμετείχε ο Α. Κατσανιώτης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Ο υφ. Εξωτερικών έδωσε το «παρών» στην τελετή εγκαινίων του Ιερού Ναού Αγίου Τρύφωνα στην Ιμβρο, την πρώτη μετά 100 χρόνια επί τουρκικού εδάφους. Η συγκινητική λειτουργία, στην οποία συμμετείχε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, έχει πολλαπλούς συμβολισμούς, καθώς η καταστροφή της εκκλησίας το 1964 από τους Τούρκους σηματοδότησε και την απαρχή του ξεριζωμού των Ελλήνων από την Ιμβρο. Τότε, οι τουρκικές αρχές είχαν δημεύσει την περιοχή για να κατασκευάσουν αγροτικές φυλακές. Ομως, πριν ακόμα κατασκευαστούν τα κτίρια, έστειλαν ορδές βαρυποινιτών καταστρέφοντας τα πάντα στο νησί και μαζί και την εκκλησία. 

Ατόπημα

Τι είπε ο Σκυλακάκης στην πραγματικότητα, ακόμα και αν τον κάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος; Πως οι πτωχοί –όχι τω πνεύματι– δεν έχουν Ι.Χ. Τα στοιχεία τον διαψεύδουν κατηγορηματικά: Το 2019 κυκλοφορούσαν 5.247.295 αυτοκίνητα, κάτι που μεταφράζεται σε 575 αυτοκίνητα ανά 1.000 κατοίκους. Οι 575 σίγουρα δεν είναι πλούσιοι. Νομίζω πως ο υπουργός κατάλαβε το ατόπημα –που δεν άρεσε καθόλου στο Μαξίμου– και θα διορθώσει λίαν συντόμως.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT