Σύγκρουση διαρκείας μεταξύ κυβέρνησης – ΚΙΝΑΛ

Σύγκρουση διαρκείας μεταξύ κυβέρνησης – ΚΙΝΑΛ

Με αφορμή επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή για το φαινόμενο της ακρίβειας.

1' 50" χρόνος ανάγνωσης

Η σφοδρότητα της αντιπαράθεσης, χθες στη Βουλή, μεταξύ κυβέρνησης και Κινήματος Αλλαγής, με αφορμή συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του ΚΙΝΑΛ για το φαινόμενο της ακρίβειας, αφενός επαναβεβαίωσε το αρνητικό επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις των δύο πλευρών το τελευταίο διάστημα και αφετέρου διατήρησε «καυτό» το κλίμα στην Εθνική Αντιπροσωπεία. Η πόλωση, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, δεν αναμένεται να υποχωρήσει εντός Κοινοβουλίου, τουλάχιστον πριν από την προσεχή Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία προγραμματίστηκε η συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ και τις δημοσκοπήσεις.

Η ατμόσφαιρα ήταν από νωρίς χθες το πρωί φορτισμένη, με το ΚΙΝΑΛ να επιτίθεται με σφοδρότητα στην πλειοψηφία και τα κυβερνητικά στελέχη να επιστρέφουν τα πυρά.

«Οι διαρκείς ανατιμήσεις σε βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης, οι φουσκωμένοι και απλήρωτοι λογαριασμοί ρεύματος και το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνται χιλιάδες πολίτες, χιλιάδες οικογένειες, συνιστά την πρώτη ύλη για κοινωνική αναταραχή και αποσταθεροποίηση. Η κυβέρνηση συνεχίζει να υποτιμά το μέγεθος του προβλήματος. Αν συνεχίσετε έτσι, κύριοι υπουργοί, ενδεχομένως σε λίγο καιρό να μην μπορείτε να επισκεφθείτε, έστω και για επικοινωνιακούς λόγους, ένα σούπερ μάρκετ ή ένα βενζινάδικο», είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ Μιχ. Κατρίνης. Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας απαντώντας κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ για «κινδυνολογία και λαϊκισμό», με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη να ανεβάζει περαιτέρω τους τόνους: «Θέλετε να γίνετε ΣΥΡΙΖΑ; Είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους όσα άκουσα», ανέφερε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ ο υπουργός Ανάπτυξης, εξαπολύοντας πυρά και προσωπικά κατά του νέου προέδρου Ν. Ανδρουλάκη, πυροδοτώντας εκρήξεις διαμαρτυρίας από τον χώρο του ΚΙΝΑΛ. Πριν από το τέλος της μαραθώνιας χθεσινής συνεδρίασης, πάντως, ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Δεν έχω να χωρίσω πολλά με το ΚΙΝΑΛ, βρεθήκαμε μαζί σε δύσκολες στιγμές».

«Η χώρα πληρώνει τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης», υποστήριξε ο κ. Αλ. Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ). Για «προτάσεις-ασπιρίνες» των άλλων κομμάτων έκανε λόγο ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ). Κριτική στην κυβέρνηση καθώς και στα άλλα κόμματα άσκησαν οι κ. Μαρία Αθανασίου (Ελλ. Λύση) και Φωτεινή Μπακαδήμα (ΜέΡΑ25).

Αξιοσημείωτο είναι, τέλος, ότι στις πιέσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά του ΚΙΝΑΛ για περισσότερα μέτρα στήριξης των πολιτών, ο κ. Σταϊκούρας είπε μεταξύ άλλων: «Ολα αξιολογούνται, στον βαθμό όμως που υπάρχουν οι δημοσιονομικές δυνατότητες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT