«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ σε νομοσχέδιο για ανέγερση κατοικιών στο Μάτι

«Όχι» ΣΥΡΙΖΑ σε νομοσχέδιο για ανέγερση κατοικιών στο Μάτι

Με χρηματοδότηση της Λευκωσίας – Η Κουμουνδούρου επιμένει στην κατασκευή νοσοκομείου, ενώ η κυβέρνηση την κατηγορεί για καταστροφολογία.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό πυροδότησε η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, χθες στη Βουλή, να καταψηφίσει νομοσχέδιο με το οποίο κυρώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος «για την υλοποίηση έργων υποδομής για την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση των πυρόπληκτων περιοχών της Ανατολικής Αττικής».

Πρόκειται για διακρατική συμφωνία που αφορά προσφορά από την Κυπριακή Δημοκρατία ποσού ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο –όπως τονίζεται στο κείμενο του μνημονίου– αφενός την «ανέγερση συγκροτήματος κοινωνικών κατοικιών» και αφετέρου τη «διαμόρφωση του υπάρχοντος χώρου πρασίνου σε χώρο δασικής αναψυχής» στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές του 2018 περιοχές της Ανατολικής Αττικής, με επίκεντρο το Μάτι. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το επιχείρημα ότι η αρχική συμφωνία με τη Λευκωσία από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφορούσε την κατασκευή νοσοκομείου και με επισημάνσεις περί αδιαφάνειας στα κυβερνητικά σχέδια, ζήτησε ακόμα και την απόσυρση του νομοθετήματος. Καταψήφισαν το νομοσχέδιο το ΚΚΕ καθώς και το ΜέΡΑ25, το οποίο ανέτρεψε τη θετική ψήφο που είχε δώσει μία ημέρα πριν στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή. Υπερψήφισαν, πέραν της Ν.Δ., το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση.

Η αρνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύτηκε χθες από σφοδρές λεκτικές επιθέσεις βουλευτών του προς την κυβερνώσα πλειοψηφία. Εναντι των επιθέσεων αυτών, ο παριστάμενος υφυπουργός Περιβάλλοντος, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ν. Ταγαράς, αφού μίλησε για «καταστροφολογία και μηδενιστικό λόγο» από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζήτησε να επιδειχθεί σεμνότητα, καθώς η συζήτηση αφορά μια τέτοιας έκτασης καταστροφή, και κάλεσε όλα τα κόμματα να μη χαθεί η ευκαιρία αξιοποίησης της δωρεάς προκειμένου να επιλυθεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αυτή η καταστροφή προκάλεσε. Η κυβερνώσα πλειοψηφία επισήμανε, επίσης, το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται τη θετική του ψήφο σε κρίσιμα ζητήματα ιδιαίτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος, με αφορμή την εκ μέρους του άρνηση στήριξης νομοσχεδίων με τα οποία κυρώνονται δωρεές του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για το ΕΣΥ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT