ΚΙΝΑΛ: Με το βλέμμα στο συνέδριο

Μήνυμα ενότητας ο στόχος της Χαρ. Τρικούπη, καθώς ο χρόνος για τις εκλογές μετράει αντίστροφα – Απάντηση Ανδρουλάκη για τα περί ίσων αποστάσεων.

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επόμενα βήματα στο εσωκομματικό πεδίο χαρτογραφούν στο Κίνημα Αλλαγής, με τον ακριβή χρόνο του συνεδρίου να παραμένει μεν ερώτημα λόγω πανδημίας, αλλά να εκφράζεται βεβαιότητα ότι θα διεξαχθεί έως τις αρχές του καλοκαιριού. Στόχος της Χαρ. Τρικούπη, όπως λέγεται, είναι ένα μήνυμα «ανασυγκρότησης και ενότητας», καθώς η χώρα θα εισέρχεται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Παράλληλα με τις επόμενες κινήσεις στο πεδίο της ανασυγκρότησης, όπως η σύνθεση και η λειτουργία των οργάνων, το συνέδριο θα αποτελέσει και το πρώτο δείγμα γραφής για τις νέες εσωτερικές ισορροπίες, μετά μια περίοδο ραγδαίων ανακατατάξεων, που ανακάτεψαν σημαντικά την εσωκομματική τράπουλα. Ταυτόχρονα, στο συνεδριακό επίκεντρο θα βρεθεί και το ζήτημα του ονόματος, με όλες τις ενδείξεις να παραπέμπουν σε μια «υβριδική ονομασία» με προεξάρχουσα τη λέξη ΠΑΣΟΚ. Με αυτό το δεδομένο, η πρόσφατη συνάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη με κορυφαία στελέχη της «Ανανεωτικής Αριστεράς» αποτέλεσε κατά εκτιμήσεις και ένα «μήνυμα συμπερίληψης» προς το μη πασοκικό κομμάτι του ΚΙΝΑΛ.

Μιλώντας, πάντως, για εσωτερικές ισορροπίες, ο πολυσυζητημένος όρος της «πολιτικής ίσων αποστάσεων», για τις οποίες εγκαλείται εξωγενώς η Χαρ. Τρικούπη, έχει παρεισφρήσει εμμέσως και στο εσωκομματικό πεδίο. Δεν ήταν λίγοι όσοι εξέλαβαν ως αιχμή κατά της ηγεσίας σχετική αναφορά του Ανδρέα Λοβέρδου στην ΕΡΤ, συνδέοντάς τη μάλιστα και με πρόσφατη τοποθέτηση της Εύας Καΐλή, η οποία, αναφερόμενη στο επεισόδιο Πολάκη, είχε μιλήσει για «καταδίκη χωρίς μισόλογα». «Εγώ δεν είμαι ισαποστάκιας. Ο λαός μάς εξέλεξε για να έχουμε θέσεις και όχι για να ρωτάμε τι λένε οι άλλοι για να πάρουμε κι εμείς θέση», ανέφερε το Σάββατο (κατόπιν ερώτησης) ο πρώην υπουργός στην κρατική τηλεόραση.

Από πλευράς του, ο κ. Ανδρουλάκης σε δήλωσή του (Πρώτο Θέμα) απέρριψε εμφατικά τα σχετικά κυβερνητικά πυρά. «Δεν πολιτευόμαστε με τη μεζούρα, το Κίνημά μας δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από κανέναν. Είμαστε απέναντι σε όποιον προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, από όπου κι αν προέρχεται», ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, με πηγές από τη Χαρ. Τρικούπη να ξεκαθαρίζουν, πάντως, ότι δεν τίθεται κανένα θέμα απάντησης προς την πλευρά Λοβέρδου, καθώς, όπως τονίζουν, η εν λόγω δήλωση είχε γίνει πριν από την τοποθέτηση του τελευταίου στην κρατική τηλεόραση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT