«Διμέτωπος» ΚΙΝΑΛ απέναντι σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

«Διμέτωπος» ΚΙΝΑΛ απέναντι σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσκοπική άνοδο του Κινήματος Αλλαγής απέδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις πρόσφατες επιθέσεις κατά της Χαρ. Τρικούπη.

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσκοπική άνοδο του Κινήματος Αλλαγής απέδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης τις πρόσφατες επιθέσεις κατά της Χαρ. Τρικούπη, απορρίπτοντας εκ νέου τις κατηγορίες περί «ίσων αποστάσεων» από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ και διαχωρίζοντας τη θέση του ΚΙΝΑΛ, σε «αξιακό» επίπεδο, όπως είπε, από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση. «Θα συγκρουόμαστε και με τους δύο σε ό,τι αξιακά μας κάνει διαφορετικούς, γιατί είμαστε διαφορετικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης, μιλώντας στον ρ/σ ΣΚΑΪ και προσθέτοντας πως «όταν ένα κόμμα πηγαίνει καλά, οι πολιτικοί του αντίπαλοι συγκρούονται, πολλαπλασιάζουν τις επιθέσεις, οπότε κι αυτό είναι ένα δείγμα ότι η προσπάθειά μας πιάνει τόπο».

«Θα συγκρουόμαστε και με τους δύο σε ό,τι αξιακά μας κάνει διαφορετικούς, γιατί είμαστε διαφορετικοί», λέει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ «σήκωσε το γάντι» των πυκνών επιθέσεων από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου αποδίδοντας την απόπειρα ταύτισης της Χαρ. Τρικούπη με τον ΣΥΡΙΖΑ στο «άγχος του κ. Μητσοτάκη, που βλέπει την αυτοδυναμία να του κουνάει το μαντίλι», όπως υποστήριξε. «Το να θέλει αυτός και διάφοροι μιντιακοί του βραχίονες να μας φορτώσουν τον Πολάκη, πάει πολύ», συμπλήρωσε ακόμη, αναφερόμενος στην κριτική για τη στάση της παράταξης στο πρόσφατο επεισόδιο με τον πρώην υπουργό, τον οποίον, όπως είπε, «έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές». Επέκτεινε, μάλιστα, τα πυρά εκατέρωθεν με αφορμή τη Novartis και τις ευρύτερες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης – αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, υπογραμμίζοντας ότι και οι δύο πλευρές «εργαλειοποιούν τοξικά πράγματα».

Επέστρεψε, επίσης, και προς τις δύο κατευθύνσεις τις κατηγορίες περί… «ισαποστακισμού», υπογραμμίζοντας ότι οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας ήταν εκείνοι που τήρησαν ίσες αποστάσεις από τις αναφορές στην κυβέρνηση Καραμανλή το 2007, με αφορμή όσα οδήγησαν στην παραίτηση Λιβανού. Ο κ. Ανδρουλάκης, παράλληλα, επιχείρησε να αναδείξει το πρόσημο της αυτονομίας του ΚΙΝΑΛ, πατώντας και στη «στρατηγική τρίτου πόλου» που φαίνεται πως χαράσσει η Χαρ. Τρικούπη. «Είμαστε ένα κόμμα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση, αλλά κυβέρνηση με όρους πολιτικών προτεραιοτήτων», υπογράμμισε ερωτηθείς για πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στο Μαξίμου για τους χειρισμούς στην υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι μίλησε για κρατικοποίηση, ενώ αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών χαρακτήρισε λάθος πρακτική τα μπλόκα, σημειώνοντας πως πρέπει να υπάρξει ένα πεδίο ουσιαστικού διαλόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT