ΚΙΝΑΛ: Υιοθετεί στρατηγική «διμέτωπου»

ΚΙΝΑΛ: Υιοθετεί στρατηγική «διμέτωπου»

Στην κατεύθυνση του «διμέτωπου», την οποία χαράσσει απέναντι σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, κινήθηκαν οι αντιδράσεις του Κινήματος Αλλαγής στις συνεντεύξεις των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, που δόθηκαν με διαφορά δύο 24ώρων στον ΣΚΑΪ.

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κατεύθυνση του «διμέτωπου», την οποία χαράσσει απέναντι σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, κινήθηκαν οι αντιδράσεις του Κινήματος Αλλαγής στις συνεντεύξεις των Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα, που δόθηκαν με διαφορά δύο 24ώρων στον ΣΚΑΪ.

Ανοιγμα

Σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πραγματοποίησε εκ νέου μετεκλογικό άνοιγμα προς το ΚΙΝΑΛ, η Χαρ. Τρικούπη χαρακτήρισε τις αναφορές του περί προοδευτικής διακυβέρνησης «ανειλικρινείς και εκ του πονηρού», επειδή, όπως υποστήριξε, «βρίσκεται σε αποδρομή». «Οταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης επέλεξε το δεύτερο, τους κ. Καμμένο και Παπαγγελόπουλο», προσέθεταν από το ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενοι στις επιλογές συγκυβέρνησης του 2015 και αντιπαρατάσσοντας «τη σοσιαλδημοκρατική πρόταση απέναντι στον αδιέξοδο λαϊκισμό».

Είχε προηγηθεί, το Σάββατο, το σχόλιο της Χαρ. Τρικούπη για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, με το ΚΙΝΑΛ να μιλάει για «εσπευσμένη τηλεοπτική εμφάνιση που απέτυχε να καθησυχάσει τους πολίτες» απέναντι στο κύμα ακρίβειας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «λογική του “βλέποντας και κάνοντας”, χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη διαχείριση της ακρίβειας και τον ΣΥΡΙΖΑ για ανειλικρίνεια στις αναφορές του περί δημοκρατικής διακυβέρνησης.

Κοινός παρονομαστής και στις δύο ανακοινώσεις οι αιχμές για τις… περίφημες πλέον «ίσες αποστάσεις»: προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση Καραμανλή, προς τον πρωθυπουργό, όπως τονιζόταν, «από την ακρίβεια και τα προβλήματα των πολιτών», δείγμα της πρόθεσης της Χαρ. Τρικούπη να επιστρέφει τα σχετικά πυρά εκατέρωθεν. Δεν πέρασε, άλλωστε, απαρατήρητο ότι χθες ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε δύο φορές την εν λόγω φράση αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ.  

Τα παραπάνω αποτυπώνουν με σαφήνεια και τη μορφή του προαναφερθέντος διπλού μετώπου της Χαρ. Τρικούπη απέναντι σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου, στο «τριγωνικό» προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται. Από τη μια πλευρά, στο πλαίσιο των ιδεολογικών αποστάσεων και της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση, «πάντα, όμως, συνοδευόμενης από συγκεκριμένες προτάσεις», όπως λένε στον ηγετικό πυρήνα.

Γραμμές

Από την άλλη, στην ανάδειξη ευδιάκριτων διαχωριστικών γραμμών από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποκρούοντας τις απόπειρες προσέγγισης με φόντο τις επερχόμενες κάλπες της απλής αναλογικής και βγάζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση εκτός προοδευτικού και –πολύ περισσότερο– σοσιαλδημοκρατικού κάδρου.   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT