Εξοπλιστικά: Η χώρα οφείλει να παράγει, το μήνυμα Ανδρουλάκη

Εξοπλιστικά: Η χώρα οφείλει να παράγει, το μήνυμα Ανδρουλάκη

Τη στάση του ΚΙΝΑΛ, με την υπερψήφιση στη Βουλή των συμφωνιών για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra, αποσαφήνισε με χθεσινή του δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, ως κρίσιμη παράμετρο την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη στάση του ΚΙΝΑΛ, με την υπερψήφιση στη Βουλή των συμφωνιών για την αγορά των αεροπλάνων Rafale και των φρεγατών Belharra, αποσαφήνισε με χθεσινή του δήλωση ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, ως κρίσιμη παράμετρο την ανάπτυξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι η στήριξη της Χαρ. Τρικούπη στη συμφωνία σηματοδοτεί την ανάγκη «να έχουμε όλα τα μέσα περιφρούρησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος». «Η χώρα οφείλει όχι μόνο να καταναλώνει, αλλά και να παράγει, ώστε να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία τόσο για την οικονομία μας όσο και για τις Ενοπλες Δυνάμεις». Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί και η τοποθέτηση του προέδρου της Κ.Ο., Μιχάλη Κατρίνη, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, τονίζοντας πως «η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι χώρα-πελάτης» και καταλογίζοντας στην κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, ότι δεν εξασφάλισε ανταλλάγματα εκτέλεσης έργου από την εγχώρια αμυντική και ναυπηγική βιομηχανία.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης διεύρυνε την τοποθέτησή του και στο ευρωπαϊκό πεδίο, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο την ίδια ώρα που η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο αμυντικό προϋπολογισμό ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε., άλλα κράτη να συνεχίζουν να εξοπλίζουν την Τουρκία που απειλεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας», μια αιχμή κατευθυνόμενη και προς το πρόσφατο εξοπλιστικό ντιλ Ισπανίας – Τουρκίας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι έχει έρθει η ώρα το ζήτημα του εμπάργκο όπλων στην Αγκυρα να συζητηθεί και σε επίπεδο ηγετών της Ε.Ε., ώστε, όπως σημείωσε, «όλες οι χώρες να τεθούν προ των ευθυνών τους». «Η προστασία των ελληνικών συνόρων δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση, είναι και ευρωπαϊκή υπόθεση», κατέληξε στη δήλωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT