Θεωρείο: Ντρίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΚΚΕ είναι μία σχολή μόνο του. Η χθεσινή κίνηση του Δημήτρη Κουτσούμπα να πάρει τηλέφωνο τον πρωθυπουργό και να κλείσει με δική του πρωτοβουλία ραντεβού στους αγρότες με κυβερνητικό κλιμάκιο την ερχόμενη Δευτέρα, καπέλωσε την επίσκεψη Τσίπρα στα μπλόκα και του αφαίρεσε τη δυναμική. Στο ΚΚΕ «κουκουεδιές» δεν περνάνε, μάλλον.

Περισσός οn fire

Μια και ο λόγος για το ΚΚΕ, σας παραθέτω το ειρωνικό σχόλιο του γραφείου Τύπου του Περισσού μετά την αναφορά Κύρτσου πως δύο φορές έχει διαγραφεί, μία από το ΚΚΕ το 1977 και μία από τη Ν.Δ. το 2022. Ο Κύρτσος υποστήριξε πως –σε αντίθεση με τη Ν.Δ.– το ΚΚΕ είχε συζητήσει μαζί του το σκεπτικό. Ο Περισσός απάντησε αιχμηρά λέγοντας πως η τότε διαγραφή του από το κόμμα δικαιώθηκε στην πορεία και ευχήθηκε στον Κύρτσο «καλό ταξίδι».

Εν ψυχρώ

Oπως έμαθα αρμοδίως, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στις Βρυξέλλες, όπου βρισκόταν, για τα τελευταία tweets του Γιώργου Κύρτσου που συνέχιζαν στο ίδιο μοτίβο του τελευταίου διαστήματος και εντελώς χαλαρά, χωρίς καμία ένταση, άναψε πράσινο φως για τη διαγραφή, συνεχίζοντας τις συναντήσεις του στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Μπαράζ συναντήσεων

Κατευθείαν στο Μόναχο για τη Διάσκεψη Ασφαλείας πήγε χθες το μεσημέρι από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακάμπτοντας την παραδοσιακή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο τέλος των συνόδων κορυφής. Στο περιθώριο της Διάσκεψης είδε διαδοχικά τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, διακομματική αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών με τη συμμετοχή των γερουσιαστών Λίντσεϊ Γκρέιαμ και Κρις βαν Χόλεν, όπου έγινε αναφορά στο εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, αλλά και στις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Αμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, την πρόεδρο του Κοσόβου, Βιόσα Οσμάνι-Σάντριου αλλά και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, κάνοντας μια μίνι βαλκανική σύνοδο.  

«Αριστερή» τάση

Ο τρόπος που κινείται τελευταία ο Παύλος Χρηστίδης δείχνει πως ο 39χρονος πολιτικός θέλει να αποτελέσει τον εκφραστή μιας –τρόπον τινά– «αριστερής πτέρυγας» του ΚΙΝΑΛ. Το γεγονός άλλωστε πως τον ψήφισε κυρίως νεολαία έχει από μόνο του μια ριζοσπαστικότητα.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT