Στο Κιλελέρ με τους αγρότες ο Τσίπρας

Στο Κιλελέρ με τους αγρότες ο Τσίπρας

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στον αγροτικό κόσμο σφραγίστηκε, μετά την Αργολίδα, με την παρουσία του τόσο στην Αγιά όσο και στο Κιλελέρ όπου συνομίλησε με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στον αγροτικό κόσμο σφραγίστηκε, μετά την Αργολίδα, με την παρουσία του τόσο στην Αγιά όσο και στο Κιλελέρ όπου συνομίλησε με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. «Η ακρίβεια έχει τσακίσει κάθε νοικοκυριό. Η ενεργειακή κρίση που με ευθύνες της κυβέρνησης έχει πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να είμαστε η χώρα με την ακριβότερη χονδρική τιμή ρεύματος σε ολόκληρη την Ευρώπη, έχει τσακίσει τους παραγωγούς», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλήρωσε πως «το αίτημα να υπάρξει άμεσα και για όσο διαρκεί αυτή η κρίση η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, το αίτημα να υπάρξουν στοχευμένες επιδοτήσεις για να αντισταθμιστούν οι τρομακτικές αυξήσεις με τη ρήτρα αναπροσαρμογής στο αγροτικό τιμολόγιο, το αίτημα να επιδοτηθούν οι ζωοτροφές και τα αγροτικά εφόδια προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν αγρότες και κτηνοτρόφοι, είναι απολύτως δίκαια».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνέχισε και από τη Λάρισα την κριτική στο Μαξίμου συνολικά για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί κατηγορώντας τη για αδιαφάνεια. «Αποτελεί επιλογή της κυβέρνησης να μη στηρίξει την κοινωνία που χειμάζεται. Δεν μπορεί να κάνεις 5 δισ. ευρώ, ίσως και παραπάνω, απευθείας αναθέσεις, να κόβεις τη 13η σύνταξη και να δίνεις 1,5 δισ. για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, 7 δισ. εξοπλισμούς και την ίδια στιγμή να λες ότι δεν έχεις την οικονομική δυνατότητα να στηρίξεις την κοινωνία που χειμάζεται». Απάντηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Γιάννης Οικονόμου: «Καταφεύγει σε ψέματα και αοριστίες περί απευθείας αναθέσεων και δημοσιονομικής σπατάλης. Περιμένουμε να δημοσιοποιήσει τα περιβόητα 5 δισ. των απευθείας αναθέσεων για τα οποία μιλάει. Ο κ. Τσίπρας ανδρώθηκε πολιτικά μέσω της καταστροφής των μνημονίων και πασχίζει να επαναφέρει τον αγροτικό κόσμο σε εκείνη την εποχή. Τότε που ανέβαινε στα τρακτέρ και έδινε λύσεις σε όλα “με ένα νόμο κι ένα άρθρο”».

Συνομίλησε με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματά τους.

Ανοίγματα στα δεξιά

Το πρόσφατο «δεξιό άνοιγμα» του Αλέξη Τσίπρα με την παρουσία του στην Αργολίδα, τη συνέντευξη στον ΣΚΑΪ (δήλωσε ότι τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. δεν τους θεωρεί αντιπάλους) καθώς και από το βήμα της Βουλής όπου διαχώρισε τη «δεξιά» από την «αντίληψη Μητσοτάκη» δεν πέρασε απαρατήρητο. Η λογική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή: η ακρίβεια πλήττει όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης. Η γραμμή πάντως, όπως διευκρινίζουν στελέχη της Κουμουνδούρου, δεν αλλάζει σε σχέση με τη συγκρότηση αποκλειστικά προοδευτικής κυβέρνησης. Με αυτό το σκεπτικό η αναφορά του Γιώργου Τσίπρα στα «Παραπολιτικά FM» πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί «με ένα κομμάτι της Κεντροδεξιάς που δεν είναι με τον κ. Μητσοτάκη» δεν ήχησε με τον καλύτερο τρόπο. Ο βουλευτής κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ξεκαθάρισε πως δεν μιλάει για οικουμενική κυβέρνηση και μάλιστα το επανέλαβε και σε διευκρινιστική του δήλωση: «Ρητά αντιτίθεμαι σε οποιαδήποτε συνεργασία με τη Ν.Δ., καθώς και σε σενάρια οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης τεχνοκρατών που διακινούνται τα τελευταίο διάστημα». Από το ΚΙΝΑΛ πάντως δεν άφησαν ασχολίαστη την παρέμβαση του Γιώργου Τσίπρα, με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να αναφέρει: «Με τη δήλωση αυτή αποκαλύπτεται η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ καθώς για άλλη μια φορά δεν θα διστάσουν να κάνουν τα πάντα για την εξουσία. Για εμάς αυτά δεν αποτελούν έκπληξη, γιατί τα γνωρίζουμε, αλλά είναι χρήσιμο να τα γνωρίζουν και οι πολίτες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT