Ψηλά η οικονομία στον αντιπολιτευτικό λόγο του ΚΙΝΑΛ

Ψηλά η οικονομία στον αντιπολιτευτικό λόγο του ΚΙΝΑΛ

Στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας του Κινήματος Αλλαγής έχει εδραιωθεί το πεδίο της οικονομίας, με μια σειρά πρωτοβουλιών να αναδεικνύει την πρόθεση της Χαρ. Τρικούπη να «βγει μπροστά» στο εν λόγω μέτωπο.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κορυφή της αντιπολιτευτικής ατζέντας του Κινήματος Αλλαγής έχει εδραιωθεί το πεδίο της οικονομίας, με μια σειρά πρωτοβουλιών να αναδεικνύει την πρόθεση της Χαρ. Τρικούπη να «βγει μπροστά» στο εν λόγω μέτωπο, που αυτή τη στιγμή –με αιχμή του δόρατος την ακρίβεια– φαίνεται να εκτιμά πως αποτελεί και το μεγαλύτερο κυβερνητικό «αγκάθι». Μετά την προ ημερών εξόρμηση στελεχών, βουλευτών αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο καμπάνιας κατά των ανατιμήσεων, αλλά και την παρέμβαση του προέδρου του ΚΙΝΑΛ μέσα από άρθρο του στην «Καθημερινή» της Κυριακής, η Χαρ. Τρικούπη επιχειρεί να μεταφέρει τη συζήτηση για την οικονομία σε ανώτατο επίπεδο, μέσω επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μιχάλης Κατρίνης, προς τον πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντας ως «βόμβα» στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας το ιδιωτικό χρέος.

Πέρα από την ουσία της συζήτησης, η κίνηση του ΚΙΝΑΛ αποτυπώνει και την πρόθεσή του να ηγηθεί του αντιπολιτευτικού μετώπου σε ένα πεδίο που εκτιμάται ότι, πέρα από τις προφανείς κοινωνικές προεκτάσεις του, θα αποτελέσει βαρόμετρο και για τη διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών τους προσεχείς μήνες.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυ-πουργό για το ύψος του ιδιωτικού χρέους κατέθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. Μιχ. Κατρίνης.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του ιδιωτικού χρέους ο κ. Κατρίνης έκανε λόγο για «εκρηκτικό πρόβλημα, αφού υπερβαίνει τα 260 δισ. ευρώ και συνιστά τη μεγαλύτερη απειλή για την οικονομία και την κοινωνική ειρήνη και συνοχή». Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι όλες οι κυβερνητικές παρεμβάσεις ήταν αναποτελεσματικές και αποτυχημένες, υπογραμμίζοντας πως οι υπαγωγές στις ρυθμίσεις χρεών προς ΕΦΚΑ και εφορίες κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ και στον εξωδικαστικό μηχανισμό «έχουν γίνει λιγότερες από 100 ρυθμίσεις, όταν τα κόκκινα δάνεια υπερβαίνουν αριθμητικά το ένα εκατομμύριο».

«Διαμορφώνεται ένα εκρηκτικό μείγμα, με την κυβέρνηση να ακολουθεί την ίδια τακτική που ακολουθεί και με την ακρίβεια: επιλέγει τον ρόλο του θεατή», συμπληρώνει ο κ. Κατρίνης, απευθύνοντας δύο ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη: Πρώτον, αν προτίθεται να προχωρήσει σε νέα ρύθμιση 120 δόσεων προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με κίνητρα για όσους τηρούν τη ρύθμιση, απλοποιώντας ταυτόχρονα τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού. Δεύτερον, αν προτίθεται να διευρύνει τον αριθμό των δικαιούχων για την προστασία της πρώτης κατοικίας, «με δεδομένα και τα πρόσθετα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το κύμα ανατιμήσεων και ακρίβειας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT