Οι αυξήσεις στην ενέργεια «αγκάθι» και για βουλευτές

Οι αυξήσεις στην ενέργεια «αγκάθι» και για βουλευτές

Ο Χρ. Μπουκώρος της Ν.Δ. και άλλα μέλη του Κοινοβουλίου ανέφεραν ότι γίνονται αποδέκτες διαμαρτυριών για τους υπέρογκους λογαριασμούς.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης

Ζητήματα που αναδεικνύονται με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στην παρούσα συγκυρία, όπως είναι τα σχετικά με την ενέργεια, καθώς και θέματα που απασχολούν την πολιτική και την κοινωνία διαχρονικά, όπως είναι εκείνα τα οποία αφορούν την κλιματική κρίση ή και τα ανθρώπινα δικαιώματα, βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του κοινοβουλευτικού έργου την τρέχουσα εβδομάδα. Χθες, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, με αφορμή ενημέρωση για ειδικότερο θέμα του ΔΕΔΔΗΕ (σύμβαση αγοράς ακινήτου για τη στέγαση υπηρεσιών του) και παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα, η συζήτηση επεκτάθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο ζήτημα του κόστους ενέργειας και στην αναζήτηση λύσεων πέραν της επιλογής των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος, ώστε να ανασχεθεί η τάση των μεγάλων αυξήσεων.

Ενδεικτικό των πολιτικών διαστάσεων του συγκεκριμένου ζητήματος είναι ότι, πέραν των παρεμβάσεων από πλευράς της αντιπολίτευσης, «γαλάζιοι» βουλευτές, όπως ο Χρ. Μπουκώρος, έκαναν λόγο για πιέσεις που δέχονται τα γραφεία τους, μεταξύ άλλων, από επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο εξαιτίας ακριβώς των υπέρογκων λογαριασμών ρεύματος. Για «υπαρξιακό ζήτημα» έκανε λόγο ο κ. Μπουκώρος, με τον πρόεδρο της επιτροπής, Γ. Βλάχο, να εκφράζει επίσης ανάλογο προβληματισμό.

Σήμερα, επί τάπητος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή τίθενται θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με τον υπουργό Χρ. Στυλιανίδη και τον υφυπουργό Ευ. Τουρνά να προβαίνουν σε σχετική ενημέρωση. Οπως έγινε γνωστό, προγραμματίστηκε παρέμβαση-χαιρετισμός από την πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, Βανέσα Αρχοντίδου. Στα αξιοσημείωτα και στον απόηχο της συνάντησης του κ. Κυρ. Μητσοτάκη με την κ. Κάμαλα Χάρις είναι και ο προγραμματισμός δύο συνεδριάσεων για θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Δικαιοσύνης: Το πρώτο αφορά νομοσχέδιο για την κύρωση «της Σύμβασης της Χάγης της 13ης Ιανουαρίου 2000 για τη διεθνή προστασία των ενηλίκων». Και το δεύτερο, «την πορεία των εκκρεμών υποθέσεων της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις σχετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του», που προγραμματίστηκε να εξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT