Ηχητικό Βγενόπουλου: Πολιτική θύελλα προκαλούν οι αποκαλύψεις

Ηχητικό Βγενόπουλου: Πολιτική θύελλα προκαλούν οι αποκαλύψεις

Πολιτική σύγκρουση προκάλεσε το ηχητικό της συνομιλίας του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου με επιχειρηματία που εμφανιζόταν ως αγγελιαφόρος της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική σύγκρουση προκάλεσε το ηχητικό της συνομιλίας του εκλιπόντος Ανδρέα Βγενόπουλου με επιχειρηματία που εμφανιζόταν ως αγγελιαφόρος της τότε προέδρου του Αρείου Πάγου, Βασιλικής Θάνου. Με βάση όσα δημοσίευσε η ιστοσελίδα iefimerida, από τη Ν.Δ. κάνουν λόγο για ένα σκοτεινό κύκλωμα δικαιοσύνης το οποίο λειτουργούσε σε συνέργεια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Εκβιασμοί, μεσολαβήσεις, “βιβλιοθήκες”, χρηματισμοί και διώξεις ακέραιων δικαστών που δεν υπηρετούσαν τα σχέδιά τους, συνθέτουν ένα θλιβερό παρασκήνιο σε υποθέσεις μείζονος οικονομικού ενδιαφέροντος που παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα και όχι σε ευρωπαϊκό κράτος δικαίου». Η Ν.Δ. εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας πως τα παραδικαστικά κυκλώματα μεγαλούργησαν την εποχή ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Και απευθύνει το ερώτημα: «Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα αποκαλύπτονται σήμερα για τη δράση της εκλεκτής του κ. Θάνου που επί πρωθυπουργίας του έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, υπηρεσιακή πρωθυπουργός και νομική του σύμβουλος, για να τη διορίσει τελικά πρόεδρο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού;».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν αιχμές για δημοσίευση που έγινε με «εντολή του Μεγάρου Μαξίμου», συμπληρώνοντας πως «αφορά μία γνωστή υπόθεση η οποία έχει εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη ήδη από το 2016. Αν υπάρχει οποιοδήποτε νέο στοιχείο, οφείλουν οι κάτοχοί του να δώσουν άμεσα στη Δικαιοσύνη, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αξιολογήσει την αξιοπιστία και τη σοβαρότητά του». Υποστηρίζουν πως πρόκειται για προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας λόγω της ακρίβειας που έχει στριμώξει την κυβέρνηση. «Οσο το καθεστώς Μητσοτάκη θα βλέπει τον κλοιό να σφίγγει, τόσο θα επιλέγει πυροτεχνήματα και αντιπερισπασμούς, μήπως και ξεφύγει η δημόσια συζήτηση από την ακρίβεια, τη λεηλασία στο δημόσιο με τα 7 δισ. απευθείας αναθέσεων».

Σφοδρή επίθεση Ν.Δ. κατά ΣΥΡΙΖΑ για τη Β. Θάνου – Για προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας λόγω της ακρίβειας κάνει λόγο η Κουμουνδούρου.

Ο πόλεμος ανακοινώσεων συνεχίστηκε με την πλειοψηφούσα παράταξη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν είπε τίποτα για την ουσία όσων συνταρακτικών αποκαλύπτονται: «Με αυτόν τον τρόπο δείχνει ότι ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να καλύπτει πλήρως την κ. Θάνου, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τις πρακτικές τους κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Η πρώτη αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ ήρθε από τον Ανδρέα Λοβέρδο: «Ακούει και φρίττει κάθε δημοκράτης πολίτης», ανέφερε ο βουλευτής αναρτώντας αποσπάσματα από το βιβλίο του «Απόπειρα Δολοφονίας». Να πέσει άπλετο φως ζητούν από τη Χαριλάου Τρικούπη, επισημαίνοντας ότι με τα νέα στοιχεία αναδεικνύεται πως «πρόσωπα που βρίσκονταν πολύ κοντά στον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμμετείχαν σε ένα ολόκληρο δίκτυο εκβιασμών και υπόγειων συναλλαγών με επιχειρηματικά συμφέροντα». Σε ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναφέρει ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε «συναγωνισμός κυκλωμάτων» και ότι «η χώρα σώθηκε θεσμικά στο παρά πέντε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT