«Καθαρή άνοδο» ΚΙΝΑΛ στις εκλογές ζητεί ο Ανδρουλάκης

«Καθαρή άνοδο» ΚΙΝΑΛ στις εκλογές ζητεί ο Ανδρουλάκης

«Καλύτερη επιλογή είναι μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική», είπε, απορρίπτοντας τον όρο «προοδευτική διακυβέρνηση» που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναδεικνύοντας εκ νέου το αφήγημα της «σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης», ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε χθες (ρ/σ Real) να εντείνει το πρόσημο της «αδιαπραγμάτευτης», όπως είπε, αυτονομίας του Κινήματος Αλλαγής, με φόντο το προεκλογικό –αλλά και μετεκλογικό–σκηνικό. Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της «προοδευτικής διακυβέρνησης», ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε πως «για εμένα η καλύτερη επιλογή είναι μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική», υπογραμμίζοντας πως «όσο πιο ισχυροί είμαστε, θα προσπαθήσουμε να επιβάλουμε το σχέδιό μας». «Το πώς θα γίνει αυτό, θα το επιλέξει ο ελληνικός λαός», συμπλήρωσε.

Εν ολίγοις, ο κ. Ανδρουλάκης κινήθηκε στις στρατηγικές γραμμές που φαίνεται πλέον πως παγιώνει η Χαρ. Τρικούπη: έθεσε ως προϋπόθεση μια καθαρή άνοδο του ΚΙΝΑΛ στις κάλπες της απλής αναλογικής, ώστε να είναι σε θέση να επιβάλει μετέπειτα μια σοσιαλδημοκρατική ατζέντα ως κυβερνητική δύναμη, απορρίπτοντας και τον όρο «προοδευτική διακυβέρνηση», που παραπέμπει στη ρητορική προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εισήλθε, έτσι, και σε σενάρια περί συμμαχιών, κάτι που άλλωστε η Χαρ. Τρικούπη πάγια απορρίπτει, δεδομένου ότι και στο Μαξίμου έχουν θέσει ως στόχο την αυτοδυναμία. «Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε τη στρατηγική της αυτονομίας και της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, από τη στιγμή που φαίνεται να αποδίδει», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Καλύτερη επιλογή είναι μια κυβέρνηση σοσιαλδημοκρατική», είπε, απορρίπτοντας τον όρο «προοδευτική διακυβέρνηση» που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι συγκρούονται άγονα συνεχώς, ενώ απέρριψε εκ νέου τις εκατέρωθεν κατηγορίες για «ίσες αποστάσεις», σημειώνοντας ότι «εμείς κινούμαστε αξιακά, λέμε αυτό που πιστεύουμε, είτε ενοχλούμε τον κ. Μητσοτάκη είτε τον κ. Τσίπρα». Ως προς τη συζήτηση περί αιτήματος για εκλογές, υποστήριξε ότι το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή, προσθέτοντας, πάντως, πως «είτε ζητάς είτε δεν ζητάς εκλογές, το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει ο εκάστοτε πρωθυπουργός». «Aλλο θέλω, κι άλλο ζητώ εκλογές», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου, απαντώντας στο αν… θα τον πάρει τηλέφωνο, μετά τη σχετική αναφορά του τελευταίου. «Τιμώ όλους τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, δεν το λέω ρητορικά, το έχω κάνει με τις πράξεις μου. Τους στήριξα όλους σε πολύ δύσκολες στιγμές, όταν πολλοί επέλεξαν τον εύκολο δρόμο», είπε.

Επιπλέον, ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην οικονομία και το πεδίο της ακρίβειας, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι ένα άμεσο μη δημοσιονομικό μέτρο που θα πρέπει να ληφθεί είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Κατηγόρησε, δε, τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί τώρα τη λέξη λεφτόδεντρο, «όταν έκανε την τέταρτη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση στον κόσμο με 43 δισ. και χάρισε 6 δισ. ευρώ σε επιστρεπτέες προκαταβολές». «Είναι δυνατόν να λέμε ότι πέτυχε αυτή η πολιτική, όταν δημιούργησε μια νέα μεγέθυνση του χρέους και μια μη ποιοτική ανάπτυξη; Αυτή η επέκταση έγινε με πολύ χαλαρά κριτήρια, ως εκ τούτου δεν έχει φέρει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT