Βουλή: Σύγκρουση με επίκεντρο την πανδημία

Βουλή: Σύγκρουση με επίκεντρο την πανδημία

Σήμερα ειδική συνεδρίαση από κοινού των επιτροπών ισότητας και κοινωνικών υποθέσεων, παρουσία μάλιστα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

1' 59" χρόνος ανάγνωσης

Σε ρυθμούς στοιχειώδους «κανονικότητας» επιχειρεί να κινηθεί και κατά την τρέχουσα εβδομάδα ο κοινοβουλευτικός κόσμος της χώρας, εν μέσω της παγκόσμιας και πολυεπίπεδης κρίσης που έχει πυροδοτήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικό είναι ότι για σήμερα προγραμματίστηκε ειδική συνεδρίαση από κοινού των επιτροπών ισότητας και κοινωνικών υποθέσεων, παρουσία μάλιστα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, για την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, με θέμα «Ημέρα αφιερωμένη στους αγώνες για τη θεμελίωση των δικαιωμάτων των γυναικών».

Στο πεδίο της νομοθετικής εργασίας, ολοκληρώνεται –επίσης σήμερα– στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η επεξεργασία του νομοσχεδίου για την οπαδική βία, ώστε να εισαχθεί προς τελική συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια αύριο Τετάρτη. Στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης αρχίζει η εξέταση του σχεδίου νόμου για την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, ενώ τόσο σε επιτροπές αρχικά όσο και αμέσως μετά στην Ολομέλεια –σύμφωνα με τον σχεδιασμό για την Πέμπτη– εισάγονται προς ψήφιση νομοσχέδια του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω των οποίων κυρώνονται μνημόνια συνεργασίας της χώρας μας με τα ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδία, καθώς και η συμφωνία πλαίσιο για την ίδρυση της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας.

Προγραμματίζεται συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω των ενεργειακών ζητημάτων που έχουν ανακύψει και εξαιτίας της τρέχουσας συγκυρίας, αναμένεται η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου σήμερα το απόγευμα, για θέματα αρμοδιότητας του ΔΕΔΔΗΕ. Πέραν τούτων έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις επιτροπών με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τα «Αγροτικά Καταστήματα Κράτησης», αλλά και το φαινόμενο της «ανεξέλεγκτης βόσκησης».

Η κοινοβουλευτική εβδομάδα αναμένεται να κορυφωθεί εν μέσω νέου γύρου πολιτικής έντασης, καθώς για την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί η συζήτηση επίκαιρης επερώτησης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πανδημία. Η συζήτηση αυτή θα γίνει και στον απόηχο των πρόσφατων δηλώσεων στη Βουλή του υπουργού Υγείας Αθ. Πλεύρη, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση επεξεργάζεται διάταξη, βάσει της οποίας το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που παραμένει ανεμβολίαστο και έως τώρα σε καθεστώς αναστολής της εργασίας του, θα μείνει εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας συμμετείχε την Παρασκευή σε τηλεδιάσκεψη των προέδρων των εθνικών Κοινοβουλίων της Ε.Ε. με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας. «Ως ελληνικό Κοινοβούλιο καλούμε την Ε.Ε. να συνεχίσει τη βοήθεια και την υποστήριξη προς την Ουκρανία και να λάβει περισσότερα μέτρα, ώστε το κόστος της βαρβαρότητας να γίνει αφόρητο (σ.σ. για τη Ρωσία)», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT