Μήνυμα Δένδια για συμμόρφωση με τις κυρώσεις

Μήνυμα Δένδια για συμμόρφωση με τις κυρώσεις

Ολες οι χώρες που δέχονται το Διεθνές Δίκαιο πρέπει να έχουν κοινή θέση, σημείωσε – Ιπτάμενα τάνκερ KC-135 των ΗΠΑ στη Σούδα.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης

Τις ανησυχίες της Αθήνας για την κρίση στην Ουκρανία ως προς την ευρύτερη ασφάλεια, αλλά και ειδικότερα σχετικά με την ελληνική ομογένεια στη Μαριούπολη έθεσε χθες στη Βιέννη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη γ.γ. του ΟΑΣΕ Χέλγκα Μαρία Σμιντ, αλλά και στον Αυστριακό ομόλογό του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να φέρουμε τον Ελληνα πρόξενο ασφαλή, πίσω στην Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Δένδιας για τον ευρισκόμενο στο κτίριο του ΟΑΣΕ στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, σημειώνοντας τις ευχαριστίες του τόσο προς τον συγκεκριμένο όσο και προς τους υπόλοιπους διπλωμάτες στην Ουκρανία, που βοήθησαν στην απομάκρυνση Ελλήνων πολιτών και ομογενών από τις εμπόλεμες ζώνες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι ο τελευταίος διπλωμάτης της Ε.Ε. στη Μαριούπολη.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σάλενμπεργκ, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στις κυρώσεις στέλνοντας και μηνύματα. «Εχουμε μια ξεκάθαρη θέση: όποια χώρα είναι συνδεδεμένη με την Ε.Ε. πρέπει να συμμορφωθεί με τις κυρώσεις. Δεν μπορεί να έχουμε διάφορα επίπεδα εμπλοκής σε αυτή την κρίση. Ολες οι χώρες που δέχονται το Διεθνές Δίκαιο και τις νόρμες του πρέπει να έχουν κοινή θέση», σημείωσε. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν και για το προσφυγικό, ενώ, όπως υπογράμμισε ο κ. Δένδιας, υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη να δοθεί η ελπίδα συμμετοχής των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε., προκειμένου να μην πέσουν θύματα «πειρασμών από άλλα μέρη».

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο της ανανεωμένης MDCA οι Αμερικανοί αποστέλλουν στη βάση της Σούδας ιπτάμενα τάνκερ KC-135 τα οποία θα συνοδεύονται από προσωπικό 150 ατόμων. Οι ανακοινώσεις έγιναν από το Πεντάγωνο και εντάσσονται στο πλαίσιο της αποστολής επιπλέον 500 στρατιωτικών στην Ευρώπη, για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Τα ιπτάμενα τάνκερ KC-135 χρησιμοποιούνται για τον εναέριο ανεφοδιασμό αεροσκαφών, ενώ υποδομή για τη στάθμευσή τους διατίθεται και στην αεροπορική βάση της Λάρισας, όπου έχουν φιλοξενηθεί επανειλημμένως στο παρελθόν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT