Τζορτζ Τσούνης: Εγκρίθηκε ο διορισμός του πρέσβη των ΗΠΑ

Τζορτζ Τσούνης: Εγκρίθηκε ο διορισμός του πρέσβη των ΗΠΑ

Με την τελευταία, τυπική αλλά ουσιαστική, έγκριση από την ολομέλεια της Γερουσίας εγκρίθηκε ο διορισμός του Τζορτζ Τσούνη στη θέση του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης

Με την τελευταία, τυπική αλλά ουσιαστική, έγκριση από την ολομέλεια της Γερουσίας εγκρίθηκε ο διορισμός του Τζορτζ Τσούνη στη θέση του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Ο κ. Τσούνης είναι γιος μεταναστών από την ορεινή Ναυπακτία και μεγάλωσε στην ελληνική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όντας ο ίδιος ενεργό μέλος της κοινότητας της Αγίας Παρασκευής. Τις στενές σχέσεις του με την ομογένεια τις διατήρησε καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, καθώς αποτελεί μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, του Faith and Leadership 100, του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (THI).

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα διαθέτει ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον και έχει στενές σχέσεις με τον Μπάιντεν.

Ο 53χρονος νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα σπούδασε νομικά στη Νέα Υόρκη και τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του τα πραγματοποίησε σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί επιχειρηματικά στον κλάδο της τουριστικής βιομηχανίας, καθώς ίδρυσε τον όμιλο παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών Chartwell Hotels, του οποίου αποτελεί και τον εκτελεστικό διευθυντή. Η Chartwell Hotels διαχειρίζεται κολοσσούς του τομέα της φιλοξενίας σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Hilton, η Marriott και η Intercontinental. Τα τελευταία χρόνια ο κ. Τσούνης είχε αναλάβει και τη διεύθυνση δύο εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο (Arbor Realty Trust και New York’s Signature Bank).

Παρότι ο κ. Τσούνης δεν είναι διπλωμάτης, διατηρεί πολύ ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον και έχει πολυετείς και στενές σχέσεις με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Το 2012 είχε διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής των Ελληνοαμερικανών που στήριξαν το δίδυμο Μπαράκ Ομπάμα – Τζο Μπάιντεν. Ο κ. Τσούνης είναι γνώριμος και του υπουργού Εξωτερικών Aντονι Μπλίνκεν, ενώ ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ είχε στηρίξει εξαρχής και σθεναρά την υποψηφιότητα του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Παρότι αποτελεί χορηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, ο κ. Τσούνης διατηρεί στενές επαφές και διαύλους και με τους Ρεπουμπλικανούς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT