Κυβέρνηση: Επικοινωνία στήριξης της Ουκρανίας

Κυβέρνηση: Επικοινωνία στήριξης της Ουκρανίας

Συνομίλησαν και πάλι τηλεφωνικά οι κ. Μητσοτάκης και Ζελένσκι

1' 42" χρόνος ανάγνωσης

Τη δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ουκρανίας, όπως ενημέρωσε κυβερνητική πηγή. Βασικό αντικείμενο της συνομιλίας ήταν οι τρόποι αντιμετώπισης των δυσμενών και πολλαπλών επιπτώσεων από τη 19η συνεχόμενη ημέρα της ρωσικής εισβολής στη χώρα. «Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι για την αμέριστη υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στην Ουκρανία, για την αποστολή βοήθειας και την υποδοχή προσφύγων ομογενών και Ουκρανών».

Σημαντικό κομμάτι της συνομιλίας των δύο ηγετών αποτέλεσε η δραματική κατάσταση στις περιοχές όπου διαμένει η ελληνική ομογένεια.

Ενα σημαντικό κομμάτι της συνομιλίας των δύο ηγετών αποτέλεσε η δραματική κατάσταση στις περιοχές όπου διαμένει η ελληνική ομογένεια και η ανάγκη διάνοιξης ανθρωπιστικού διαδρόμου για την ασφαλή έξοδο, αλλά και την πρόσβαση του ανθρωπιστικού υλικού. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την ασφαλή μετακίνηση του Ελληνα γενικού προξένου στη Μαριούπολη και των λοιπών εγκλωβισμένων στο κτίριο του ΟΑΣΕ. «Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ε.Ε. έστειλε ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα στήριξης από τη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ουκρανίας. Επίσης τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή των κυρώσεων από το σύνολο εταίρων και συμμάχων θα συνδράμει στην πίεση προς τη ρωσική πλευρά προκειμένου να σταματήσει τις επιθέσεις», καταλήγει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Η συνομιλία των δύο πλευρών και όσα έδωσε στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου έρχονται να επιβεβαιώσουν πως ο πρωθυπουργός επιλέγει τις ξεκάθαρες θέσεις έναντι του πολέμου στην Ουκρανία, συνασπιζόμενος με τη Δύση κατά της ρωσικής εισβολής. Η στάση αυτή για την ελληνική πλευρά είναι, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένως κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μια «στάση αρχών», καθώς η Ελλάδα επιδιώκει εκτός του να πάρει θέση υπέρ του αμυνόμενου και κατά του επιτιθέμενου, να έχει μια ξεκάθαρη θέση υπέρ του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο επικαλείται διαρκώς και έναντι των τουρκικών προκλήσεων. «Δεν μπορεί να λέμε πως στην Κύπρο υπάρχει εισβολή και να μην παίρνουμε θέση κατά της μιας άλλης εισβολής», ανέφερε κυβερνητικό στέλεχος στην «Κ», τονίζοντας για ακόμα μία φορά πως η στάση της Ελλάδας ήταν δεδομένη από το ξέσπασμα του πολέμου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT